 Turşu, soğan, sarımsak, limon tuzu, zeytin, sirke, acılı ve bol salcalı besinlerden kacınınız.
 Cok ekşi olmadığı surece tum peynir ceşitlerini yiyebilirsiniz. Cok tuzlu peynirlerden uzak durunuz.
 Cay, kahve, soda, kola ve alkollu icecekleri toplamda gunde 3-4 fincandan fazla icmeyiniz. Sut, ıhlamur, acık cay ve diğer taze bitki cayları, limonata, ayran, salep ve taze meyve sularından icebilirsiniz. Tuketeceğiniz meyve suyunun cok ekşi olmamasına ozen gosteriniz.
 Hazır corbalar ve iceriği bilinmeyen hazır gıdaları tuketmeyiniz. Yağda kavrulmadan hazırlanmış, et suyu katılmamış, kremasız ve az yağlı corbaları tuketebilirsiniz.
 Tum sebze ve meyveleri yiyebilirsiniz. Ancak bazı sebze ve meyveler midenizde ağrıya neden oluyorsa diyetinizden cıkarınız.
 Yiyeceklerinizin cok sıcak ya da cok soğuk olmamasına dikkat ediniz.
 Besinleri yavaş yavaş ve iyi ciğneyiniz
 Yağda kızarmış ve kavrulmuş etler, sucuk, pastırma, salam, sosis, salamura balık gibi besinlerden uzak durunuz. Haşlanmış, ızgara veya fırında pişirilmiş kırmızı ya da beyaz et yiyebilirsiniz.
 Yemekler pişirilirken yağın yanmamasına dikkat ediniz ve tum yiyecekleri tencereye ciğden koyunuz, kavurmayınız.
 Kurubaklagil ( kurufasulye, nohut, barbunya, mercimek ) yemeklerinin tuketim sıklığını azaltınız.
 Kremalı, cikolatalı, kızarmış tatlılar ve soslu besinlerden uzak durunuz. Beyaz ekmek, makarna, pirinc, mısır, irmik, erişte, şehriye kraker, biskuvi tuketebilirsiniz.
 Mayalı yapılmış hamurişi besinlerden; ağır şerbetli ve yağlı tatlılardan uzak durunuz. Şeker ve şekerli besinlerden, sutlu tatlılar ve meyveli tatlılar tercih ediniz.
 Sık beslenme programı mide korumada cok etkilidir. Gunde en az 6 oğun tuketiniz.


[h=2]İstanbul Diyetisyen uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın![/h]