Turşu, soğan, sarımsak, limon tuzu, zeytin, sirke, acılı ve bol salcalı besinlerden kacınınız.
Cok ekşi olmadığı surece tum peynir ceşitlerini yiyebilirsiniz. Cok tuzlu peynirlerden uzak durunuz.
Cay, kahve, soda, kola ve alkollu icecekleri toplamda gunde 3-4 fincandan fazla icmeyiniz. Sut, ıhlamur, acık cay ve diğer taze bitki cayları, limonata, ayran, salep ve taze meyve sularından icebilirsiniz. Tuketeceğiniz meyve suyunun cok ekşi olmamasına ozen gosteriniz.
Hazır corbalar ve iceriği bilinmeyen hazır gıdaları tuketmeyiniz. Yağda kavrulmadan hazırlanmış, et suyu katılmamış, kremasız ve az yağlı corbaları tuketebilirsiniz.
Tum sebze ve meyveleri yiyebilirsiniz. Ancak bazı sebze ve meyveler midenizde ağrıya neden oluyorsa diyetinizden cıkarınız.
Yiyeceklerinizin cok sıcak ya da cok soğuk olmamasına dikkat ediniz.
Besinleri yavaş yavaş ve iyi ciğneyiniz
Yağda kızarmış ve kavrulmuş etler, sucuk, pastırma, salam, sosis, salamura balık gibi besinlerden uzak durunuz. Haşlanmış, ızgara veya fırında pişirilmiş kırmızı ya da beyaz et yiyebilirsiniz.
Yemekler pişirilirken yağın yanmamasına dikkat ediniz ve tum yiyecekleri tencereye ciğden koyunuz, kavurmayınız.
Kurubaklagil ( kurufasulye, nohut, barbunya, mercimek ) yemeklerinin tuketim sıklığını azaltınız.
Kremalı, cikolatalı, kızarmış tatlılar ve soslu besinlerden uzak durunuz. Beyaz ekmek, makarna, pirinc, mısır, irmik, erişte, şehriye kraker, biskuvi tuketebilirsiniz.
Mayalı yapılmış hamurişi besinlerden; ağır şerbetli ve yağlı tatlılardan uzak durunuz. Şeker ve şekerli besinlerden, sutlu tatlılar ve meyveli tatlılar tercih ediniz.
Sık beslenme programı mide korumada cok etkilidir. Gunde en az 6 oğun tuketiniz.
[h=2]İstanbul Diyetisyen uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın![/h]
Mide hastalıklarında beslenme onerileri
Sağlık0 Mesaj
●33 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Mide hastalıklarında beslenme onerileri