Hepimiz elbet yaşamımızın bir kısmında doktor olmak istemişizdir. Benim gercekten doktor olmayı istemem ise universitenin ilk yılında oldu. Evet, ilk başta tıp fakultesinde değildim. Universite sınavına ilk girdiğim sene sıralamam pek iyi değildi. İlk 25 bin icerisinde makine muhendisliği yazdım. Makine muhendisliğini yazmam uzerinde cevremin etkisi oldu. Makine muhendisliğine başladığımda zaten ilgim yoktu, başlayınca da tamamen soğudum. Ailemle, makine muhendisliği okumayı istemediğimi soyledim. Anlayışla karşıladılar. Sonra universite sınavına hazırlanıp cok daha iyi bir derece ile iyi denebilecek tıp fakultesine girdim. O zamana kadar aklım beş karış havadaydı sanırsam.

Bana sorarsanız tıp fakultesini bitirmek zor değil. Evet diğer bolumlere gore daha fazla ders calışıyoruz ama sosyal hayatımızın olmadığı da hikaye(ilk 3 sene icin☺). İlk 3 sene zaten temel bilimleri alıyorsunuz. Sonradan da klinik dersleriniz başlıyor. İlk 3 senenin daha basit olduğunu soyleyebilirim. İleriki sınıflarda stajlarınız başladığı zaman, TUS sonrası hangi bolumde ihtisas yapmak istediğiniz belirginleşiyor. TUS sonrasını genel olarak 3 parcaya ayırabiliriz: Dahiliye, Cerrrahi, Laboratuvar bolumleri. Şahsen en cok cerrahi stajlarını sevmiştim o yuzden de cerrahi bir bolumde ihtisas yapmayı duşunuyorum.

Tıp fakultesi cok ayrı bir olaydır. Derslerinden, nobet tutmasına kadar seviyorum. Hangi bolum hangi meslek olursa olsun, seviyorsanız hicbir şey size zor gelmez.
Tıp fakultesi hakkında soracak sorunuz varsa sorabilirsiniz. Daha 5-10 gun daha buralardayım.

Ucak muhendisimiz @Jira , sizin de rehberinizi heyecanla bekliyorum.