Baştan son derece utopik gelmişti. Ancak kucuk caplı bir literatur (yayımlanmış tıbbi makaleler) araştırması sonucunda uygulanabilirliği konusunda mantıklı olduğunu duşunduğum mideye botoks işleminin “neden olmasın ya once bi kendime uygulatayım bakalım” diyip uygulanalı 1 ay 1 hafta oldu.
Bu sure zarfında yediklerime -yani iceriğine- cok dikkat etmediğim halde bile 3,5-4 kg verdim. Dahası normalde ac duramayan ben botoks işleminden sonra kendimi uzun sureli olarak tok hissettim ve az miktar yemek yediğimde ise “doygun” hissettim. Uzun zamandır yaşamadığım değişik bir duygu bu. Cunku asistanlığımdan beri ac kalıcam korkusu nedeniyle yemek yediğimin farkına vardım. Milyonlarca ac insanın bulunduğu dunyamızda sanki ac kalınınca ne olacaksa.
Anlaşıldığı kadarıyla mideye uygulanan botoks işlemi teorik olarak mideyi “gecici” felc ediyor ve boşalmasını geciktirerek yeniden acıkma hissinin gecikmesine neden oluyor. Bu sayede az yemek yenildiğinden kalori de az alınmış oluyor. Eğer uzun sureli oturma alışkanlıklarınızdan kurtularak fiziksel aktiviteyi de arttırabilirseniz ve bunu bir hayat tarzı haline getirebilirseniz gercekten kilo veriminize faydalı oluyor. Test edildi onaylandı. Yani kesin bilgi…
Saglicakla
[h=2]İstanbul Genel Cerrahi uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın![/h]
Mide botoksunda 1. Ay
Sağlık0 Mesaj
●25 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Mide botoksunda 1. Ay