Bizden hocamız tablo ve grafik yapımı hakkında araştırma yapmamızı ve bunu apa 6.0 sistemine uygun olacak bir şekilde tez şeklinde yazmamızı istedi. Yalnız kaynakca gosteriminde sorun yaşıyorum. Tablo ve grafik yapımı hakkında slaytlar ve sayfalar okudum ve tezimin başlıklarını da bunlara benzer şekilde hazırladım. Zaten oğretmenimiz de yazdığım başlıkların olması gerektiğini soylemiş teneffuste.
Yalnız başlıklar benzer olunca icerik de benzer oldu. Hicbir cumleyi bir yerden bakarak veya referans alarak yazmadım ama 5-6 farklı kaynağı okuyup daha sonra kendim bunları harmanlayıp kendi yorumumu katarak yazdım her şeyi. Yani kesinlikle %100 ozgun bir şey yapmadım. Ama kaynakca gosterirken nasıl gostereceğimi bilmiyorum.

Ornek: 1975 ’den Kasım 1989 ’daki Berlin Duvarı ’nın yıkılışına kadar Amerika Birleşik Devletleri yalnızca altı defa dış ulkelere askeri operasyon gercekleştirirken, 1989 ’dan 2004 ’e kadar dokuz buyuk askeri operasyon yapılmış ve gonderilen askerlerin sayısı yuz binleri bulmuştur (Gray, 2005: 14).

Ben buradaki gibi hicbir cumleyi kaynağından almadım. Değiştirerek de yazmadım ama sonuc olarak konu tablo ve grafik hazırlama, acsam rastgele bir kaynak benzer şeyler yazmışız. Ozellikle grafik turlerinde cokca tanım yaptım ve aralarında başka yerlerdekiyle az cok benzeyenler de var. Benim ne yapmam gerekiyor?