Merhaba arkadaşlar iki hafta sonra LYS-5'e gireceğim İstanbul Universitesi Dilbilim bolumunu tercihlerime yazmayı şimdiden duşunuyorum. Bolumle ilgili biraz araştırma yaptım derslerle, icerikleriyle mezunların iş olanaklarıyla ilgili vesaire. İstanbul Universitesinin sitesinde bolumle ilgili aday oğrenciler icin bolum hakkında bilgiler verilmiş hatta belki merak eden olursa diye linki de şoyle bırakayım Aday oğrenciler icin bilgilendirme | İstanbul Universitesi Edebiyat Fakultesi

Yazının sonunda bolumden mezun olanların yaygın olarak calıştığı sektorler verilmiş.
Yazılım sektoru (Doğal dil işleme) Reklam ajanslarında metin yazarlığı, yaratıcı yonetmenlik (creative director) Pazar araştırma şirketlerinde dilbilim araştırma uzmanı. Ozel eğitim kurumlarında İngilizce, yabancılar icin Turkce okutmanlığı Cevirmenlik Basın yayın kuruluşlarında dil uzmanlığı Benim merak ettiğim bu bolumden mezun olup Yazılım Sektorunde ne gibi işler yapabiliriz parantez icinde Doğal dil işleme diye belirtilmiş biraz araştırdım wikipedia sitesine falan baktım ama okuduklarım beni tatmin etmedi. O yuzden aramızda bu bolumu okuyan veya bu konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlardan yardımlarımı bekliyorum. Şimdiden teşekkurler