Zencefil
Barsak hareketini artırır, metabolizmayı hızlandırır, atık maddelerin atılımını kolaylaştırır, iştahı frenler.
Tarcın
Demir, kalsiyum ve manganazdan zengindir, yağ asitlerinin parcalanmasını kolaylaştırır, şeker metabolizmasını duzenleyerek karaciğerin iş yukunu azaltır.
Enginar
Karaciğerin zararlı maddeleri zehirsizleştirmesini sağlayan silimarin, ve yağların kolay parcalamasını sağlayan maddelerle koruyucu ozellik gostermektedir.
Maydanoz
Karaciğerin metabolizmasını hızlandırarak zehirli maddelerin atılmasını kolaylaştırır. Bobreklerin calışmasını arttırıcı etkisi vardır. A, C ve K vitaminlerinden cok zengindir.
Elma
Zengin besin iceriği yanında besin katkılarının ve metallerin vucuttan uzaklaştırılmasına yardımcı olan suda eriyen pektin isimli bir tur lif icerir.
Ananas
Hazmı kolaylaştıran ve barsak temizliği sağlayan bromelain iceriği nedeniyle vucuttan zararlı maddelerin uzaklaştırılmasına yardımcı olur.
Pancar
Magnezyum, demir, cinko ve kalsiyumdan zengin olması nedeniyle vucuttan zehirlerin atılmasını kolaylaştırmaktadır. Kanserle mucadelede cok etkili olan betasiyanin acısından oldukca zengindir.
Soğan sarımsak
Sulfur iceriği nedeniyle karaciğerin temizlenmesine yardımcı olur ve antiboitik benzeri etkisiyle mikroplara karşı doğal direnc sağlar. Bircok faydalı mineral icerir, kansere karşı koruyucudur. Bobreklerin suzmesine yardımcı olur.
Yaban mersini
Yuksek miktarda antosiyanin icermesi nedeniyle (antioksidan ozelliği), hucreleri zehirli maddelerden koruma ve arındırmada cok faydalıdır.
Brokoli
Brokoli, karnabahar, lahana, kıvırcık salata ailesi, yoğun sulforafan iceriği sayesinde genlerimizin yuksek miktarda antioksidan ve zehirsizleştirici maddeler uretmesini sağlar, kansere karşı onemli derecede koruyucudur.

[h=2]Adana Diyetisyen uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın![/h]