Meyve yemek icin bir suru nedenimiz varken yememek icinde turlu bahaneler yaratabiliyoruz.Sağlığımız icin son derece onemli olan meyveleri biraz tanıyalım:Meyveler yuksek miktarda su lif vitamin ve mineral iceriyorlar.İceriğinde meyve şekeri dediğimiz FRUKTOZ adını verdiğimiz şeker grubu var.Meyvelerin coğu duşuk kalori icersede bu sınırsız yeneceğini anlamına gelmiyor.Meyve tuketiminde glidemik indeks kavramına dikkat etmemiz gerekiyor yani kan şekerimizi yavaş yukselten ve bizi daha az acıktıran meyveleri daha yakından tanımak gerekiyor.Orneğin elma,armut,şeftali gibi meyvelerin kan şekerini yukseltme hızı uzum, muz ve incire gore daha yavaş.Eğer midemizde herhangi bir problem yoksa meyveyi kabuğuyla tuketmek posa iceriği bakımından cok onemli.Meyve suyunuda cok tercih etmiyoruz cunku hem ciğneme işlemi olmuyor, hem kan şekerimiz hızlı yukseliyor ,hem posa alamıyoruz ve nerdeyse 1 gunluk meyve ihtiyacımızı 1 bardak meyve suyuna eş değer hesaplıyoruz.
Ulkemiz hem yaz hemde kış olmak uzere bir cok meyve ceşidini tuketebildiğimiz bir iklime sahip.Hem ekonomik hemde icerdiği fayda acısından meyveleri mevsimlerine gore tuketmekte fayda var.Doğa cyle bir denge kurmuşki yazın kaybettiğiniz potasyum kaybını yaz meyvelerinden alırken kışında sizi hastalıklardan koruyacak C vitaminini yine meyvelerden temin edebiliyoruz.Kuru meyveler dediğimiz kuru kayısı ,kuru uzum ,kuru dut , kuru incir gibi meyveleride tercihlerimiz arasına katabiliriz.Bu meyvelerin tazelerinden farkı her zaman bulabilmeniz ve kurutulmuş oldukları icin sularını kaybetmiş olmaları ve size daha tatlı gelmeleridir.
[h=2]İstanbul Diyetisyen uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın![/h]
Meyve tuketimini artırmanın yolları nelerdir ?
Sağlık0 Mesaj
●21 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Meyve tuketimini artırmanın yolları nelerdir ?