1 ) Dershanedeki hocalar cok cok iyiler ama ben fizik - kimya - biyoloji derslerini sevmiyorum ve yapamıyorum. Bunun nedeni belki benden, belki de okulda dersimize gelen hocalardan kaynaklıdır bilemem. Dersanedeki hocalarımı dinlememe rağmen anlattıkları bana Fransızca gibi geliyor. Tekrar anlatmalarını istiyorum bu sefer konu anladığımı zannediyorum ama testlere gelince yapamıyorum. Bu yuzden ben de oturdum hesaplamamı yaptım ve FEN testinden 20 net yaparsam bunun bana yeticeğine karar verdim. Bu 20 neti de;
10 NET FİZİK
5 NET KİMYA
5 NET BİYOLOJİ diye ayırdım. Sizden ricam bu netleri cıkartmak icin hangi konulara calışmalıyım?
2) Gelelim Matematiğe! Matematikte konuları anlaya anlaya ilerledim ve şu an problemler konusundayım.
Problemleri anlamak icin bol soru cozmem gerektiğini biliyorum ama zorlanıyorum. Diğer konulardan nasıl sorular gelebiliceğini insan tahmin edebiliyor ama problemrden ne geliceğini hocalar dahil kimse bilmediği icin bol soru cozmem lazım bunun farkındayım. Sorularda denklem oluşturmada sıkıntı cekiyorum. Bu sorunu halledebilirim ?
3) Turkcede sanırım 40 tane soruyu peşpeşe cozduğumden dolayı 20. sorudan sonra peş peşe hatalar yapmaya başlıyorum. Bu sorunumu rehber hocasına soyledim bana onerisi "Mesela 10 tane Turkce coz ardından biraz Matematik yap sonra tekrar Turkce'ye don bu şekilde gecişler yap" dedi. Sizce bu yontem işe yarar mı ?
Bu 3 sorum hakkında yardımcı olursanız sevinirim. Acık sozlu olabilirsiniz alınmam
Şimdiden zaman ayırdığınız icin teşekkur ederim.