Merhaba beyler, belli zaman once Ygs, Lys hazırlanmaya başladık. Alacağımız notla Marmara, İstanbul universitesi 4 yıllık bilgisayar muhendisliği kazanabiliriz. Ama tanıdığımız biri 2 yıllık okuyor ve dgs sınavına hazırlanıyor, bize hedefini anlattı. Bu sınav Ygs'den daha kolay, rakiplerimiz sınava hazırlanmayan insanlar, daha fazla sure var. İşte bu Dgs'nin sorularına baktık, baya kolay. Calışarak yapacağımız net ortalamasını yazdık ve 360 gibi puanlar cıktı. Daha sonra Dgs kontenjan ve puanlarına baktık, Boğazici 345, İTU 340, ODTU 330, YTU 310. Acıkcası bizi cok cezbetti. Dershane ve calışmayla o puandan daha iyisini bile yapabileceğimizi duşunuyorum. 2+1+4 yıl olarak okunuyormuş, İngilizceyi'de zaten halletmeye başladık, o yuzden bir yıl az okuyacağız. Mesleki derslerde ustten ders alarak dahada erken bitirebilme ihtimalimiz var.
Şimdi biz 4 yıllık muhendisliği kazanabiliriz ama bu okullarda okumak icin hedef olarak Ygs-1 + Dgs hedefleyerek gidersek o okulu cok rahat şekilde kazanırız. Hani şimdi bizim atladığımız bir yer mi var ? Bu kadar kolay olmamalı diye duşunuyorum. Bizim okul mezunlarından daha once boyle yapanlarda varmış ve kazanmışlar. Dgs sınavına baktım 8. sınıf ve 9. sınıf derleme gibi bir şeydi. Lys alabileceğimiz puan 400.
@bilgisayarKurdu @Murat5038 Hocam sizin bu işler hakkında bilginiz var mı ? Lys ile ortalama universite kazanmak yerine en iyi universitelerden birine girmek icin Dgs'ye girmek icin myo okumak ? O notun fazlasını yapacağımızdan şuphem yok.