Kucuk kardeşim birazcık yavaş ders konularında ve sabırlı bir hocaya vermek istedik. Ortanca kardeşimi goturduğumuz okulda direkt olarak yazdırabiliyorduk. Şu an ki okulumuz ise istediğimiz oğretmeni secmek icin mudure 1000 TL vermek zorundaymışız. Boyle bir şey yasal mı?
İkametgah sebebiyle başka bir okula gonderemiyoruz. O okul zorunlu bizim icin ve 1000 TL vermezsek kucuk kardeşim şans eseri (aslında şans eseri bile denmez, iyi hocaları para verenler alacağı icin kotu, sinirli bir hoca gelecek %90. Cunku kura ile seciliyor.) Kotu bir hocaya gittiği icin hayatı kayacak. Belki hatta o oğretmen benim kardeşime vurduğu icin (yani vurursa) kavga cıkacak olan yine bize olacak.

Bir akrabamız (ne kadar yakın bilmiyorum) ilce milli eğitim muduru yardımcısı mı ne (cok umursamıyorum acıkcası) ve o hicbir okul sizden para alamaz diyor ama bu okul alıyor. Gercekten bilenler yardımcı olursa sevinirim ve boyle bir durum yasal değilse nereye şikayet edebiliriz?
Ayrıca bunun sonucunda olan yine bize olmaz mı? (cunku farklı bir okula yazdırma fırsatımız yok)