Merhabalar,
Ben birinci sınıftayım ama Fizik ve Matematik'e ilgiliyim. Şimdi bile matematikte kalkulus calışıyorum, Klasik Fizik konuları calışıyorum. Birkac ay oncesine kadar fikrim vardı. Daha fizik hocam ile konuşmadım. Aklımda birkac soru var. Birincisi sınava sadece fen liseliler mi katılabiliyor? Şimdi Bursa Erkek Lisesi'nde okuyorum. Anadolu lisesinde olmamla katılmamın alakası yok değil mi? İkinci sorum ise ikinci aşamada deneysel ve teorisel sınav olacakmış. 5 saat vereceklermiş. Burada integral, turev bilgisi lazım. Az cok biliyorum ama mesela ustel ve logaritmik turevleri karıştırıyorum. Bu da cok fazla soru cozmediğimden kaynaklanıyor. Okul dersleri yuzunden vakit ayıramıyorum da.

Yaz tatiline az kaldığı icin şimdi matematik yapıp, yazın fizik konularına calışırım diyordum. Gunde sıkılmadan 10-12 saat calışabilirim de. Disiplini de severim, sıkılmadan calışırım. Ama calışırken bir hocaya ihtiyacım olur mu? Matematik calışırken şu ana kadar hocaya ihtiyacım olmadı kendim videolarla oğrendim ama soz konusu sınavda, bu sene mufredatta olmayan momentum, optik, atışlar gibi konular var. Konu iceriklerini biliyorum ama soru cozecek kadar ayrıntılı değil. Maddi durumumda iyi değil, okul hocalarım yardım eder mi bilmiyorum. Bir diğer sorum ise kitap onerisi, kitaplara baktım da karar veremedim. Bir de gelecek sene gireceğim sınava. Bu sure icerisinde konuları yetiştirebilir miyim onu merak ediyorum. 11. sınıfta da girilebiliyor mu ? Şimdiden teşekkur ederim.

Aslında hangi konuların cıkacağını da tam olarak bilmiyorum. Tubitak'ın sitesinde universite 1 tum konularını kapsayacak şekilde bir program verilmiş. Ve 2 tane universite 1 kitabı vermiş konu anlatımı icin. Bir de dergi onermişler. Ama başka sitelerde 1. aşama da lise mufredatı sorulacağını eğer 1 aşamayı gecerseniz yaz kampına alınacaksınız o sırada size serway 1-2 prof. tarafından anlatılacak diyor. Kafam karıştı şimdi.