Selam arkadaşlar. Kafamın cok karışık olduğu icin bu konuyu acma ihtiyacı duydum.
9.sınıf oğrencisiyim. Erkan Meslek lisesinde okumaktayım. Bu okul devlet destekli ozel bir okul.
Ben forumlarda meslek lisesi ile ilgili cok olumsuz yorum gordum. Eğer iyi bir universitede okumak isteniliyorsa Anadolu lisesinde okunması gerekiyor gibi yorumlar. Bende buna ilk başlarda inanmamıştım tabii ki. Fakat donem sonu karne alınca derslere duşmeden bile iyi bir karne getirdiğimi farkettim. Bu karne ile biraz kafam karıştı. Teog sınavım kotu gectiği icin meslek liselerine girmiştim. Şuan da ben okulumu değiştirme isteği duyuyorum. Fakat ailem buna olumlu bakmıyor. Ben Anadolu lisesinde okumam ileride daha iyi bir universitede okumam anlamına geldiğini soyledim. Onlarda inanmadı tabi ki. Anadolu lisesi ile Meslek liselerinin arasında eğitim farkının kesinlikle olduğunu duşunuyorum. Sizce okulumu değiştirmelimiyim? Şuanda da istediğim okulun kontenjanı mevcut. İstersem o okula girebilirim. Kafam cok karışık beni bilgilendirirseniz sevinirim.