Merhaba arkadaşlar,
Bursa Erkek Lisesi'nde okuyorum. Bugun hocamız geldi ve Bursa'da sadece bizim okulda yapılan yurt dışına eğitim icin oğrenci gonderme programı ile ilgili bizi bilgilendirdi. Almanya'da 1 sene kalıp Turkiye'ye geri donduğumuzde 11. sınıftan başlayacakmışısız. Orada haftada 15 ders saati kadar Almanca Dili gorecekmişiz ve diğer Fen bilimleri, Matematik gibi dersler İngilizce olarak oğretilecekmiş. İngilizce'den sıkıntım yok. Maddi acıdan da yok cunku oranın hukumeti aylık harclık ve diğer eğitim ihtiyaclarımızı karşılayacakmış. Alman bir ailenin yanında kalacakmışız. Okulda sanırım 1 veya en fazla 3 kişi gidecekmiş, tam emin değilim.
Ben bu programa katılmak istiyorum. Programa katılabilmek icin 100 soruluk İngilizce sınavı yapacaklarmış. İngilizce benim icin sıkıntı değil sınavda ilk 3 sıraya rahatlıkla girebilirim. Daha sonra ise dersteki durumlarımız ve davranışlarımızı oğrenmek icin oğretmenlerimize danışıp, Almaya'da Turkiye'yi temsil edebilecek miyiz diye araştıracaklarmış. Benim korkum da bu aslında. Orada hem Turkiye'yi temsilen bulunacağım ve onların dinlerinden tutun da gelenekleri, yedikleri yiyecekler farklı. Aslında din,gelenek, ırk gibi ayrım yapmam lakin insan boyle durumun icine girince değişik duşunuyor. Biraz da olsun ayrımcılık yapıyor. Yani psikolojik acıdan kendim orada rahat olacak mıyım endişesi icindeyim. Yediğimiz yiyecekler farklı olabilir bu acıdan sorun yaşayabilirim. Ama en korktuğum yaşadığım bolgeye alışamama sorunu.
Sonuc olarak bir ikilemdeyim. Oraya gidersem yaşayabileceğim zorluklardan korkmuyor değilim. Farklılıkları normalde gormezden gelirdim lakin orada tek başıma bulunacağım icin farklı bir taraftan bakıyorum olaya. Sizce gideyim mi gitmeyeyim mi? Eğitim acısından cok iyi olur benim icin, Almanca ve İngilizcemi ust duzeye cıkartırım rahatca lakin boyle bir de durum var. Ne yapacağımı şaşırdım.
Eğitim İcin Almanya'ya Gitmeli miyim?
Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Eğitim İcin Almanya'ya Gitmeli miyim?