OMER URUNDUL - JESUS BU KEZ DOĞRUYU YAPTI!
Bu zorlu mac oncesi bana gore teknik direktorlerin yapması gereken iki şey vardı.
Fenerbahce genel ofansif anlayışta defans bloğunu cizgi halinde one cıkarttığından rakiplerine pozisyon bulma şansı veriyordu.
Jesus dun gece Başakşehir'in gucunu de goz onune alarak bu anlayıştan vazgecti.
Başakşehir, kalecinin de işin icinde olduğu prese karşı riskli paslarla oyun kuruyordu.
Emre Belozoğlu, Fenerbahce'nin gucunu goz onune alarak bu alışkanlığını en aza indirtti. Boyle olunca macın genelinde disiplinli bir taktik savaşı izledik.
Korakor ikili mucadeleler gundemdeydi. Net pozisyon hemen hemen yok gibiydi. Sadece Traore'nin kaleyi bulmayan iki onemli girişimi vardı.
Bu tempoda mac kısır bir donguye girmiş gidiyordu. Ben de duşunuyordum 'Niye Jorge Jesus 60'larda yaptığı değişiklikleri acıkca gerektiği halde yapmıyor' diye.
Nihayet 3 doğru hamleyi biraz gec de olsa yaptı. Sonrasında macın rengi tamamen değişti.
Muthiş bir Fenerbahce baskısı ve tehlikeleri başladı. Geliyorum diyen gol de Rossi'nin guzel vuruşuyla geldi.
Uzatma bolumunde Altay, cok onemli bir kurtarışla galibiyette pay sahibi oldu.
Sahanın yıldızı ise yine Crespo oldu.
Fenerbahce dun geceye kadar 13 macta sadece 3 gol yemiş ki ikisi penaltıdan, guclu bir sistem takımını zorlansa da yenerek cok onemli bir 3 puan aldı.
Emre Belozoğlu'nun Jesus'un yaptığı hamleler karşısında yaptığı değişikliklerden hicbir olumlu fayda gelmedi.
Girenler cıkanları arattı. Takımın en iyisi Omer Ali'ydi.
En buyuk saygım 37 yaşındaki Biglia'ya. Muthiş bir kariyere sahip ama bu yaşında her şeyini veriyor.