Ben lise son sınıf oğrencisiyim duz lisede okuyorum.Dolayısıyla haftada en az 1 kavga olur.Şunu gordumde oğretmenlerimden bazıları kavga gorunce sadece o anlık mudahale ediyorlar neden şoyle bir şey yapmıyorlar?
Ben oğretmen olsaydım.O oğrencileri kavga edenleri alır cep telefonlarından veya okuldan evlerini arardım ailelerini cağırırdım sonra konuşurdum rehber oğretmenimide yanıma alıp bu yok uyarı veririyorlar ve bir daha kavga ederseniz diyorlar.Ama bunlar okuldan sonra okuldan uzak bir yerde karşılaştıklarında ne olacak o zaman veya okul cıkışı.Cep telefonuyla değil kavga edecek adamın kavga edecek arkadaş cevresi okuldada wardır.Cep telefonuna gerek yoktur.Emanetmi dersiniz wardır.Oda cantasında ayakkabı topuğunda yada başka bir yerde bunları nasıl bileceğinizi soyleyebilirim.Ben biliyorum kavga edecek kişi ya arkadaşından emanet diye tabir edilen artık her neyse alır. Arama olacağındada başka bir arkadaşına verir.Ben şahit oldum.
Tuvalette sigara icme deseniz bence oğretmenlerimizin yakaladıklarını uyarmak yerine ailesine haber verip teslim edin noluyor gorun o kişi bir daha icermi?