Kutur kutur lezzet: karpuzYaz gunlerinin vazgecilmezi, sert kabuğunun icine saklanmış hazine: karpuz! Soğuk soğuk ne iyi gelir İcerdiği A, C vitaminleri, demir, magnezyum, kalsiyum, fosfor, potasyum, bakır, manganez mineralleri ve antioksidanlar sayesinde bircok hastalıktan korur bizi.
- Kırmızı rengini veren likopenden zengin olması ile nadide besinlerden olan karpuz, mide, bağırsak hareketlerini duzenlemesinden bazı kanser turlerine, kalp damar rahatlıklarından norolojik sorunlara kadar ceşitli bircok hastalığı onleyici etkiye sahiptirler.
- Bobrek sağlığını korur, tansiyonu dengeler. Gozleri kuvvetlendirir, bağırsak kanserini onler. İdrar sokturur, afrodizyak etkisi vardır.
- Antioksidan C vitamini ile bağışıklık sistemini guclendirir, cildi guneşin zararlı ışınlarına karşı korur.
- % 90’ının su olması ile aşırı terleme sonrası kaybedilen mineralleri yerine koymak, kas yorgunluğunu ve ağrıları dindirmek icin karpuz/karpuz suyu kendinize gelmenizi sağlar.
- Mevsiminde duzenli tuketilmeye devam edildiğinde kotu kolesterolu duşurduğu buna bağlı olarak kalp sağlığını iyileştirdiği gorulmuştur.
- Az kalorili ancak şekeri yuksek meyvelerden olması ile porsiyon kontrolu dahilinde kilo verme doneminde lezzetli bir secenek olabilir.
-> Faydalı olması sınırsız tuketilebileceği anlamına gelmez. Bir porsiyonu (1 ince-normal dilim, 200 gram) yaklaşık 60 kaloridir. Mutlaka mevsiminde tuketilmelidir. Faydalarının fazla olması fazla tuketmeyi değil, yeterli ama duzenli tuketmeyi gerektirir.

[h=2]İstanbul Diyetisyen uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın![/h]