Yunanistan Fransa'dan Rafale ucakları alıyor. Bu durumda zaten teknolojik olarak Turk hava kuvvetlerinden onde olan Yunanistan arayı iyice acmış olacak. Ustelik bizim MMU (Milli Muharip Mcağı) icin 2030'lar falan denirken Yunan'ın ilk Rafale'sı Haziran'da gelmiş olacak.
Ayrıca F35 almak icinde başvuru yapmışlar. Eğer F35'i de alırlarsa hem teknolojik hem de sayısal olarak ustun duruma gececekler. Şimdiye kadar dengeyi sayısal ustunlukle kuran Turkiye bu avantajı da kaybedecek.
Turkiye'den şimdiye kadar bu gelişmelerle ilgili bir acıklama veya hamle gelmedi.
Şunu da belirtmek gerekiyor ki bizim F16'lar Rafale ucaklarıyla boy olcuşemez. Zaten bırakın Rafale'yı yunan F16'larının bir kısmından teknolojik olarak geri.
Yunan'ın bu silahlanması ileride başımızı ağrıtacak bence.
Turkiye'ye kızmak doğru olur mu bilmiyorum zira Yunanistan boyuna gore aşırı bir silahlanma icinde. Ozellikle hava kuvvetleri koca İngiltere, Almanya, Fransa gibi ulkelerle eşdeğer durumda neredeyse. Turk korkusu neler yaptırıyor bunlara cok ilginc.
Turkiye ise pasif bir politika izliyor nispeten. Uluslararası anlaşmalara aykırı şekilde Yunan'ın silahlandırdığı adalarla ilgili doğru duzgun acıklama bile yapmadı Turkiye. Anlamak zor.
Coğrafya / Uzay Bilimleri Yunanistan havada one mi geciyor?
Üniversite Ders Notları0 Mesaj
●3 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Üniversiteler
- Üniversite Ders Notları
- Coğrafya / Uzay Bilimleri Yunanistan havada one mi geciyor?