Evet. Uzun bir surenin ardından Evangelion serisi son buldu. 13 Ağustos'ta globale cıkan film Amazon Prime Video ile şu an izlenebiliyor. Altyazı olarak Turkce de bulunmakta. Ama onerim İngilizce altyazı ile izlemeniz.

Film hakkındaki goruşlerime gelecek olursak film End of Evangelion'dan daha karışıktı. Ozellikle filmin ortalarına doğru kafanız cok karışıyor. Anlamak icin bayağı uğraştım. Fakat en sonunda her şey cok guzel bağlanıyor birbirine. (Bana gore.)

Animasyon ve cizim konusuna değinecek olursak coğu kişi CGI'dan şikayet etmiş fakat benim gozume coğu yerde carpmadı. Hissetmedim CGI olduğunu. Onun dışında animasyon ve cizimler mukemmeldi. Ozellikle Asuka'nın Shinji'ye zorla yemek yedirdiği sahnedeki animasyon beni benden aldı. Gercekten ozenerek yapılmış bir film olmuş. Hızlı gecilmemiş.

Senaryo mukemmeldi. Bana gore Anno seriye verilebilecek en iyi sonu karşımıza verdi. Bu kadar tatmin olacağımı duşunmezdim şahsen. İyi bir iş cıkarmışlar.

Karakterler konusuna değinecek olursak filmde Tohji, Kensuke, Sınıf başkanı gibi eski karakterleri goruyoruz. "Neredeyse" Ucuncu Darbe'den sonra Willur'un dunyada yaşanabilir kısıtlı alanlar yaratması ile NUD'den kurtulan kişiler buralara yerleştirilmiş. Bu karakterleri ile bu yerleşim alanlarından biri olan Koy 3'te goruyoruz. Bu karakterler dışında ozel olarak değinmek istediklerim var. Birincisi Misato ve Kaji'nin oğlu. Gercekten gorunce şaşırdım. Misato cocuk doğunca annelik yapamadığını duşunerek cocuğunu bırakıyor. Kaji ise NUD'de insanlığı kurtarmak icin kendisini feda ediyor. Ve cocuğun annesi ile babasının kim olduğundan haberi yok. İkinci değinmek istediğim karakter ise Bayan İkiz (İngilizcesiyle Ms. Lookalike ya da Rei'nin diğer yaşam formlarından biri). 3.0'da gorduğumuz Rei karakteri şu an anlattığım kişi. Asuka, Shinji ve Rei Koy 3'e geldiklerinde Rei koy ile kaynaşmaya başlıyor. Tarlada koy halkı ile calışıyor, iş cıkışı birlikte hamam gidiyor, akşamları kitap okuyor. Normal hayata karışmaya calışıyor yani. Şu an tam olarak anlatamıyorum fakat filmi izlediyseniz ne demek istediğimi anlarsınız. Cok beğenmiştim kendisini fakat sonu kotu oldu. Filmin ortalarına doğru Shinji ile buluştuğu sıralarda NERV yuzunden LCL'e donuşuyor ve kendisini kaybediyoruz. Gercekten uzuldum bu sahnede.

(Bundan sonra filmi hızlıca ozet gececeğim.)

Filmin orta ve sonuna gelecek olursak klasik bir şekilde NERV 4. darbeyi gercekleştirmeyi calışıyor ve Willur'da durdurmaya. Ritsuko'nun Gendo'yu vurduğu sahnede bayağı keyiflendim. Filmin sonuna doğru olan Birim 13 ve Birim 01'in savaşı bayağı mukemmeldi. Bu savaşın sonunda 4. darbe gercekleşmek uzereyken Misato ve ekibi 3. mızrağı yapıyor (şu an adını unuttum :/) ve Misato bu mızrağı Anti Evrende olan Shinji'ye vermeye calışırken hayatını kaybediyor. O sırada Shinji babası ile konuşuyor ve neden bunları yaptığını oğreniyor. Kucuk bir yuz gulumseten sahneden sonra Asuka ile Shinji'yi goruyoruz. Daha doğrusu Asuka'nın 28 yaşındaki halini. Aralarında bir kac konuşma yaşanıyor ve 3. mızrağı kullanan Shinji dunyayı duzeltiyor.

Film sonunda Shinji'yi Anno'nun memlekti olan şehirdeki tren istasyonunda goruyoruz. İstasyonda otururken istasyonun karşı tarafında Kaworu ve Rei'ye benzeyen bir cifti, Asuka ve Misato'ya benzeyen bir kac insan daha goruyoruz. Tam o sırada Mari (evet, Mari) Shinji'nin gozlerini kapatarak kim olduğunu soruyor. Shinji cevaplıyor ve Mari orada Shinji'nin boynunda bulunan bpyunluğu cıkartıyor ve birlikte el ele koşarak istasyonu terk ettiğini goruyoruz.

Film hakkındaki goruşlerime gelecek olursak 10 uzerinden 9.5 puanı hakeden bir filmdi. Seriye verilebilecek en iyi final seriye verildi.

Sizin film hakkındaki goruşleriniz neler? Bu konuda tartışabiliriz.

Konuyu filmin endinginde bulunan ve filmin OST'u olan parca ile bitirmek istiyorum.

Sayonara Evangelion.