Oğretmenlere, Milli Eğitim Bakanlığı'nın ihtiyac duyduğu alanlarda sınav yapılacak..
OSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, oğretmen secimine ilişkin ''MEB'in en cok ihtiyac duyduğu 15-16 alanda, 2013'te alan sınavı yapacağız'' dedi.
TBMM Ustun Yetenekli Cocukların Keşfi, Eğitimleriyle İlgili Sorunların Tespiti ve Ulkemizin Gelişimine Katkı Sağlayacak Etkin İstihdamlarının Sağlanması Amacıyla Kurulan Meclis Araştırma Komisyonu toplantısı, komisyon başkanı Halide İncekara başkanlığında yapıldı.
Komisyon uyelerine OSYM'nin yapısı, yaptığı sınavlar, olcme ve değerlendirme sistemleri hakkında bilgi veren OSYM Başkanı Prof. Dr. Demir, komisyon uyelerinin sorularını da yanıtladı.
''Oğretmenlerin secimi''ne yonelik bir soru uzerine Demir, oğretmen secimlerinin KPSS Eğitim Bilimleri Testi'ne gore yapıldığını hatırlattı. Burada alınan puanlarla tercihler doğrultusunda yerleştirmelerin yapıldığını dile getiren Demir, ''Burada eleştiri aldığımız konu, matematik oğretmenlerinin de fizik oğretmeninin de muzik oğretmeninin de aynı testle belirlenmesi'' diye konuştu.
Testin iceriği hakkında da bilgi veren Demir, testlerin genel kultur, genel yetenek ve eğitim bilimlerini kapsadığını soyledi. Demir, şoyle devam etti:
''Sayın Milli Eğitim Bakanı goreve geldiğinden itibaren bir oğretmen yetiştirme stratejisi oluşturdu. Bir calıştayla bunu kamuoyuyla da paylaştı. Oğretmen alan sınavı yapılması gerektiğini belirtti. Bu konuda karşılıklı olarak konuştuk. Tum alanlarda sınav yapmanın zoruluklarını hepimiz biliyoruz, cunku bir soylentiye gore 87, bir soylentiye gore 137, başka bir soylentiye gore ise 180'den fazla farklı alan soz konusu. Milli Eğitim Bakanlığı'nın en cok ihtiyac duyduğu 15-16 alanda, 2013'te alan sınavı yapacağız. Burada ne yapacağız? Genel kultur, genel yetenek, eğitim bilimlerinin yanı sıra bir alanın nasıl oğretileceğine dair sorular soracağız ve o alanın kendisiyle ilgili sorular soracağız. Yani bir matematik oğretmeni genel kultur, genel yetenek sorularına tabi tutulacak, bir matematik oğretmeni eğitim bilimleri dediğimiz pedagojik formasyon onlara tabi tutulacak, matematiğin nasıl oğretilmesi gerektiği yonundeki sorulara maruz kalacak ve matematiğin cebiri, geometrisi konusundaki sorulara da maruz kalacak, bunlarla olceceğiz. Dolayısıyla bu alanın nasıl oğretileceği konusunda da bir gelişmenin olması beklenir.''
Haber Kaynak : http://www.egitimbulgaria.com/ogretm...inavi-geliyor
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- İlkokul ve Ortaokul
- Oğretmenlere alan sınavı geliyor