Arkadaşlar, ben 15 yaşındayım ve bir sorum olacak. Ben bu yazın başında kendi sağlığımı ve fiziğimi geliştirmeye karar verdim. Cunku ben yaşıma gore cok zayıfım, yani zarganayım. Herhangi bir spor salonuna yazılmak icin şu an ailemin butcesi yeterli değil. Ben de evde her gun egzersiz yapmaya karar verdim. Egzersizimin işe yaraması icin hic yemedeğim kadar yemek yiyorum ve protein almaya calışıyorum. Yaz neredeyse bitti ve ben kendimde cok da bir gelişme goremedim. Tek gorduğum gelişme kol kasım'ın biraz şişmesi oldu ki o da fazla değil. Yaz boyunca neredeyse her gun (arada 3 gun falan ara verdim) egzersiz yaptım. İlk başta evdeki dumbelllara dokunmadım ilk 1 ay tamamen vucut ağırlığım ile calıştım ardından dumbelllara gectim. Evde yaptığım egzersizler şu şekilde;
İlk başladığımda 20x3 mekik.
10x3 şınav.
40sn plank.
40sn side plank.
Sağ/sol 15 up and down plank.
Bir hareket daha vardı ama adını unuttum.
Sonra mekiği 150-200x3 (100x3'ten once kademeli olarak 30 50 60 100)
Şınavı 20X3.
Plankı 1 bucuk dakika.
Up and down plank 20.
Ve dumbell hareketleri (genelde 10-15x3 butun yaptığım hareketleri)
Kilom Max 53 oldu, (biliyorum cok zayıfım zaten yeterince duyuyorum arkadaşlarımdan) ve dediğim gibi kolum dışında bir gelişme goremedim. Yani her yediğim şeyi 2-3 katına cıkarmama rağmen kilo da alamadım. Hevesim kalmadı neredeyse. Daha ne yapabilirim, sorun bende mi, yoksa spor salonuna gitmeden az da olsa gelişemez miyim?
Evde vucut yapmak
Vücut Geliştirme0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Vücut Geliştirme
- Evde vucut yapmak