Max Verstappen dominant bir zaferle surpriz yaşatmadı cok rahat kazandı.

Startta 3. cepten başlayan Max Verstappen hava koridorunu iyi kullanıp her iki Mercedes surucusu gecip liderliği aldı. Riccardo, Bottas'a carpıp onun spin atmasına neden oldu. Her iki pilotta da on kanat kırıldı. Arka tarafta ise karambolde Schumacher ve Tsunoda yarış dışı kaldı ve guvenlik aracı piste girdi.

Redbull: Max Verstappen yarışı kontrol altında goturdu ve inanılmaz hızlıydı. Perez de iyi iş cıkardı, son bolumde Hamilton'u gecseydi benim icin gunun surucu olabilirdi. Oylamada gunun surucusu secildi, aynı fikirde değilim. Yine de Hamilton'a yakın olması strateji acısından RedBull'un elini kolaylaştırdı.

Mercedes: Aracları dune gore cok yavaş kaldı, bu kadar yavaş kalmaları benim icin şaşırtıcı. Hamilton elinden geleni yaptı, lastik dezavantajına rağmen Perez'i arkasında tuttu.
Bottas'ın yarışı Riccardo'nun teması sonrası mahvoldu ve Mercedes'in tum planları alt ust oldu.

Mclaren'in arka kanadı Bottas'ın bu gece ruyalarına girer.

Riccardo, Bottas temasına nasıl ceza cıkmadı anlam veremedim. Frenajı kacıran bir Riccardo var Bottas'ın aracına temas ediyor sonuc olarak.

Alpha Tauri: Honda motoru cok iyi calıştı ve Gasly kusursuz idi. Tsunoda şansız bir şekilde yarış dışı kaldı.

Ferrari: Beklentilerimin altında kaldılar ama kotu bir sonuc değil. Takımlar sıralamasında Mclaren'i gectiler.

Mclaren: Riccardo'ya ceza verilmeliydi diye duşunuyorum. Bottas'ı arkasında muthiş savundu. Norris geriden başlayıp takımına 1 puan getirmeyi başardı.

Gelelim uc şampiyona hepsi de kusursuz bir yarış cıkarıp art arda dizildiler. Kimi Raikkonen belki de kariyerinin son puanını aldı. Alonso, Vettel ve Kimi Raikkonen'e tebrikler.