Beni az cok bilirsiniz, vucut geliştirme sporu ile uğraşıyorum. Gerekmediği muddetce "vucut geliştirme sporcusuyum" demem. Cunku "sporcu" olmak başlı başına farklı bir yaşam tarzı. Amator boksta yapıyorum ama konumuz "Turkiye'de Vucut Geliştirme kulturu" uzere olacaktır.

İnananlar icin soyluyorum; "Temizlik imandan gelir, musluman bakımlı olur" diye biliyoruz değil mi? Amerika'da bile Turkiye'deki salonlar kadar salon ortamı pis ve kokuşmuş değil. Ve insanlardaki spor bilinci ve kulturu arasında dağlar kadar fark var. İnanan, inanmayan ne olursa olsun insan temiz olur. Gittiğim her salonda ter kokusu beni bunaltıyor artık.

Makine'de insanların coğu havlu koymadan calışıyor. Sehpalara uzanıp egzersiz yapacak olan kişilerin coğunluğu sacının teri ile bir butun olarak yatıyor, eldiven takmamak bir moda mı oldu bilemem ama eldiven de cok takılmıyor. Bu bir pisliktir, rezalettir.

Ben ve benim gibi titizliğe temizliğe onem veren vucut geliştirme sporcularının boyle pislik insanlar yuzunden hasta olduğunu biliyor musunuz? Evet bu bir pisliktir cunku yeterince temizlik bilincinde olmadığı anlaşılıyor. "Git bir duş al" diye kafasına dumbell fırlatmak istediğim cok insan var.

2 ameliyat oldum. Mecbur ara verdim. Buna rağmen calışırken zorlanmama rağmen yine de bağırmam, ama lavuğun biri cıkıyor ve sanki dunyaları kaldırıyormuş gibi "ooohhh, offffff, haaaaa, yeeeeaaahh"
Yeeeaaaah demek nedir ya? Amerika'da değilsin bari Turkce konuş!

Ozentiliğin bir hali bu bana gore. Keşke izledikleri Amerikan vucut geliştirme sporcularının temizliğini de ornek alabilseler. 150KG Alt goğus calıştığım zaman bile bu kadar bağırmıyordum. 110KG Ust goğus calışırken herkes bana bakıp imrenmesine rağmen yine de mutevaziliğimi koruyup, boşuna hava cıva yapmıyordum. Neden mi? Biliyorum ki benden daha iyisi ve daha fazla kaldıran birileri daha var.

Yahu adam cok ağır kilolarla calışmamasına rağmen aynada poz vermeler, değişik sesler cıkartmalar, "cok biliyorum" havasında gezmeler. Kimsin sen? Bir anatomi kitabı okudun mu? Herhangi bir yabancı kaynaktan yaptığın sporu araştırdın mı? Sizdeki tek şey;
YouTube } Vucut Geliştirme.

Ozellikle gozume surekli gorunen birisi var ki bu kişiden butun salonun rahatsız olduğuna eminim. Makine işgal etmeler, orta alanda calışmalar ne ararsan var. Zaten buraya bir tane bu makineden koymuşlar mubarek herkes calışacak bu makinede. Ama yok o makine boyle kişilere ait onlara gore. İnsan mutevazi olur, anlayışlı olur, temiz olur. Bu ne sacmalıktır ya?

Supplement satıyorlar, olması gerekenden daha pahalı bir fiyata satıyorlar. Su aynı şekilde oyle. Kıcıkırık bir salonda rast geldim oğrenciler dışarıdan su getiremiyor mecbur su alacaksın. Makineler yetersiz ve eksik, cok fazla kişi muhabbet ediyor telefonla uğraşıyor, ve coğu kişi ne calıştığını dahi bilmiyor.

İlk salonum merdiven altıydı, hocam cok bilgili ve eski vucut geliştirme sporcularından biri, her zaman benim duşunduğum şekilde bir salon disiplini ile oğrencileri yonlendirmeye calışırdı. Ama bu adamı bile yormuşlar, gecen 3 gun once gittim birisi gelmiş atlet kundura pantolon ile calışıyor... Bu adam sonra diyecek ki "Spor yapıyorum" bu yaptığın spor falan değil, amelelik tamamen.

43 cm pazu olcusune sahibim bir mermi yediğim an toprağa yatarım. 50 cm pazu olcusune sahip olsan bile 'olumsuz' olmuyorsun. Kas kutlesi fazla, beyinde ki zeka oranı az olan kişiler bu huyu terk ederlerse kendileri icin daha iyi olur. Vucut geliştirme sporunu hayatının tam merkezine koyduğunu sananlar yanılıyor.

Guclu kalın, iyi gunler...