2011 de aldığım bir MTB bisiklet var, Bianchi Shark modeli,onceden hep kapalı yerde dururdu fakat taşındığımızdan beri 2 senedir dışarıda duruyor ve haliyle gidonu, zinciri, amortisorleri,jantları paslanmış durumda fren ve vites tellerinin durumunu bilmiyorum ve fren manetlerinin plastik kısımları deforme olmuş. Bisiklet alındığından beri orijinal lastikleri ile kullandım 1.95 dişli arazi lastiği ve beni cok fazla yoruyor ve arka lastik şişirdiğim den sonra 2 gunde iniyor bir kere yama yaptırdım ama sanırım patlak;
1-Bisikleti pastan kirden temizleyip fren,vites,zincir gibi mekanik aksamlarına ayar cekmek.
2-Bisiklete 26x1.75 yol lastiği alınacak (Rubena Flash'a bakıyorum) sadece arka lastiği yol lastiği yapmak bir problem cıkarırım?
3-Bisikletin bazı yerlerinde (arka maşada zincirin carpmasından dolayı) boya deforme olmuş bunun bir caresi yok sanırım.
Paslar icin WD40 gibi sprayler filan alacağım ve mumkun olursa fren telini değiştirmeyi filan duşunuyorum.Bunlar ile ilgisi bilgisi,tecrubesi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum. İlgi olursa musait olunca fotoğraf ta cekebilirim.
Yıpranmış bisiklet bakımı!
Spor Haberleri0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Yıpranmış bisiklet bakımı!