17 yaşındayım Gym'de neleri calışabilirim?
Spor Haberleri0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- 17 yaşındayım Gym'de neleri calışabilirim?
-
22-10-2022, 03:16:52İyi sosyaller, ben 17 yaşındayım ve 1 Temmuz 2022 itibarıyla bir spor salonuna uyeyim. İlk gun oradaki antrenor bana coğu aletin nasıl calıştığını gosterdi ve bana hepsinden 15'er set calış her hafta 5'er 5'er artırırsın dedi. Yani bana 14 farklı alet gosterdi ve şu anda hepsinden 25 kere calışıyorum. Tabii spordan once 10 dakika koşu bandında ısınıyorum. Koşu bandında ısınmam ve aletleri kullanmam tam bir saat suruyor. Neyse ben 3 haftadır duzenli bir şekilde spora gidiyordum derken dun arkadaşlar arasında spor salonu muhabbeti acıldı ve arkadaş spor salonunda bir bucuk saatten az calışamadığını ve bu durumdan şikayetci olduğunu belirtti. Ben ise şaşırarak "ben 1 saat calışıyorum" dedim ve herkes bir anda 1 saat ne dışarıda koşsan daha iyi sonuc alırsın gibisinden dalga gecmeye başladılar (hepimiz 17 yaşındayız). Spora gidenler yaklaşık 6-12 aydır spora gidenler ve benim daha 1 ayım bile dolmadı. 10 aydır spor salonuna giden arkadaşım her aletten 20'şer set olmak uzere 3 kere hepsini donduğunu ve toplamda 2 saat surduğunu soyledi. Ayrıca her gun her kas calışılmazmış bir gun bacak bir gun kol diğer gun sırt vs vs. soylediklerinin doğru olduğunu varsayıyorum ama aklıma takılan soru şu: Antrenorun soyledikleri doğru mu? Yoksa sadece başından savmak icin mi bir şeyler uydurup beni yolladı? Dediğim gibi spora başlayalı 1 ay bile olmadı ve 17 yaşındayım sizce nasıl ve hangi aletlerde kac kere calışmalıyım, onerilerinizi bekliyorum.