Merhaba. Yaklaşık 8 aydır antrenman yapıyorum ve gelişimin yavaş olduğunu fark ettim, ustelik ağırlıklarım cok zor artıyor ve yerimde sayıklıyormuşum gibi hissetmeye başladım. Duşunduğumde gercekten aylardır yerimde sayıkladığımı fark ettim. 8 ay boyunca surekli ya split ya da ppl programlarını uyguladım ve gucum hicbir zaman hızlı bir artış gostermedi, orneğin bench press'te 1.5-2 aydır aynı kiloda tekrar sayısı bile artmadan dolaşıyorum. Temel hareketlerde progressive overload yapamadığımı ve temel kuvvetimin sporu yapma sureme gore az olduğunu fark ettim. Şu anda spora ilk başladığımda 5x5 yapıp kuvvet arttıktan sonra hipertrofi antrenmanlarına yonelseydim daha optimum bir gelişim alırdım diyorum. Kullandığım program 5 gunluk bir ppl varyasyonu. Başladığımdan beri 5 ya da 6 gun antrenman yaparım hic 3 yapmadım. Haftada 3 antrenman yapıcak olmak beni psikolojik olarak kotu bir duruma sokuyor. 5x5'e gecip kuvvetimi arttırmak ve daha sonra hipertrofi programlarına devam etmek istiyorum ama 5x5'e gectiğim sure boyunca antrenman programında gerek sırt gerekse kol ve yan omuz bolgelerini calışamayacak olmak beni cok korkutuyor. 8 ay ıkına ıkına emek verdiğim, az da olsa kazandığım kol, kanat ve yan omuz gibi kaslarda gerileme olmasını istemiyorum. 5x5'e barbell curl, cable pushdown, lat pulldown, lateral raise gibi hareketler ekleyebilir miyim ya da guc kazanamak icin yapabileceğim başka bir programlar var mı? Sizce 5x5'e gecmem mantıklı mı?