Surprizbozan Arya'ya yuzsuzluk gucunu kazandıran adam hicbir zaman canta taşımıyordu. Ne tutsakken, ne de ozgurken. Neden Arya'da canta var? Jon Snow'un Uncle Benjen şeklinde seslendiği adam yıllarca duvarın otesinde yaşadı. Sırf Jon'u kurtardı diye hemen arkasından bir grup olu tarafından yere devrilmesi, olum tehlikesi yaşamaya başlamış gibi gosterilmesi abartı değil mi?
Bu aralar cok dalgınım. O yuzden cok muhim birkac onemli sorum daha vardı. Unuttum.
Bir de şunu soyleyeyim.
Surprizbozan Bu Baelor Sept'ini havaya ucuran o kimyasal madde eğer arbaletlere veya mancınıklara yerleştirilebilirse Ak Ejderha belki devrilebilir. Tabii Lannister'lar muttefik olursa.
Bir de şunu ekleyeyim.
Surprizbozan Jon Snow ve adamları ilk defa bu kadar kotu bir duşman misafirperverliği gorduler.
Hatırlarsanız yabanilerle olan savaşta Jon esir alınıp Mance Rayder'ın huzuruna cıkarılmıştı.
Bu kez hicbir şekilde Ak Liderler Snow ve adamlarını takmadı. Hususan Snow ile bir kere dahi diyalog kurmadılar.
Bu muhtemelen kendini secilmiş hisseden Jon'u biraz şaşırtmıştır.
Şahsen ben Jon'un adına mors oldum yani.
Bari boğulduğu buz deresinden cıktığında biri gelip konuşur diyordum. Yine olmadı.