Baykar tarafından Bayraktar AKINCI Operatorluğu eğitimi verilen Turk, Azerbaycanlı ve Pakistanlı kursiyerler eğitimlerini başarıyla tamamlayarak mezun oldu. İşte ayrıntılar…
[h=2]Turk, Azerbaycanlı ve Pakistanlı AKINCI operatorleri mezun oldu[/h] Savunma Sanayii Başkanlığı liderliğinde yurutulen AKINCI Projesi kapsamında Baykar tarafından milli ve ozgun olarak geliştirilen Bayraktar AKINCI TİHA ’yı (Taarruzi İnsansız Hava Aracı) sahada kullanacak ekiplerin eğitimi başarıyla devam ediyor.
AKINCI 6. Eğitim Donemi kapsamında Turkiye, Azerbaycan ve Pakistan guvenlik guclerinde Bayraktar AKINCI Taarruzi İnsansız Hava Aracı ’nı kullanmak uzere; Pilot, Faydalı Yuk Operatoru, Mekanik/Motor Teknisyeni, Elektronik/Yer Kontrol İstasyon Operatoru ve Silah Operatoru olarak gorev yapacak toplam 110 kursiyer eğitimlerini başarıyla tamamladı.
[h=4]Elon Musk ’tan Bayraktar TB2 acıklaması! Rakip mi geliyor?[/h] Tekirdağ, Corlu ’da bulunan AKINCI Ucuş Eğitim ve Test Merkezi ’nde yapılan mezuniyet torenine katılan Baykar Yonetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selcuk Bayraktar, torende yaptığı konuşmada, uc toplumun guclu manevi bağı ile kardeşliğine değinerek; ifa edilecek gorevlerde ahlak, adalet ve doğru yoldan ayrılmamaya vurgu yaptı. Torene katılan Azerbaycan Buyukelcisi Reşad Memmedov, kursu birinci olarak tamamlayan Azerbaycanlı oğrencilere diploma ve hediyelerini verdi.
Gelirlerin yuzde 98 ’i ihracattan Baykar, yaklaşık 20 yıl once insansız hava aracları geliştirmeye başladığı ilk andan bugune kadar toplam gelirinin %75 ’ini ihracattan kazandı. 2021 yılında Turkiye İhracatcılar Meclisi tarafından savunma ve havacılık sektorlerinde ihracat lideri olduğu tescillenen Baykar, 2022 ’de ise gelirinin yuzde 98 ’ini ihracattan elde etti.
Guvenlik guclerinin envanterine girdiği gunden itibaren aktif bir şekilde operasyonel olarak kullanılan Bayraktar AKINCI icin şimdiye kadar 4 ulkeyle ihracat sozleşmesi imzalandı. AKINCI ile ilgilenen bircok ulke ile goruşmeler devam ediyor. Milli olarak geliştirilen tum muhimmatları kullanabilecek olan AKINCI ’ya farklı muhimmatların entegrasyon calışmaları devam ediyor.