Oncelikle teaser video, Superman'e dair ceşitli yorumlarla başlıyor. Kimisi boyle guclu bir varlığın tartışma konusu olup olamayacağından dem vururken birisi cıkıp insanoğlunun bugune kadar nasıl bir kurtarıcı aradığından soz ediyor. Butun bu lafların arasında Superman'in "İnsanoğlunun, guclu liderleri takip etme konusunda korkunc bir tarihi var" diye lafı yapıştırıyor. Ben biraz Injustice kokusu aldım. Okuyanlar bilir Injustice romanında Superman, dunya liderlerinin barışı sağlama konusundaki vasıfsızlıklarını gordukten sonra kontrolu ele alıyor. Filmde boyle bir şey gormesek de Superman'in bu duşuncelerde olduğunu soyleyebiliriz. Şu aşağıdaki gorsel de bir nevi dediklerimi onaylıyor.
Gorselde, kollarında El Hanedanlığının arması olan S harfini taşıyan askerler goruyoruz. Bu gorsel iki anlama gelebilir. Ya Superman, Injustice'teki gibi kendi askerleri birliğini oluşturuyor ya da Man of Steel'deki olaylardan sonra bir Superman kultu oluşmuş durumda. Bazı insanlar Superman'e tanrı gozuyle bakıyor bu kesin. Ancak bu şekilde duşunmeyenler de mevcut ve Lex Luthor da bu insanların başı. Kendisinin "Artık biliyorsunuz değil mi? Şeytanlar altımızdaki derinliklerden değil, goklerden geliyor" lafı da bir nevi acık Superman duşmanlığı. Ardından bazı insanların "Go home!" sloganlarını duyuyoruz. Bu protesto acık bir şekilde Superman'e karşı yapılıyor ve bir sonraki sahnede de Superman heykelinin uzerine "False God" yani "Sahte Tanrı" yazıldığını goruyoruz.
Sırada ise benim icin teaser videonun en can alıcı noktası var. Jeremy Irons'ın canlandıracağı Alfred'in sozlerini duyuyoruz. "İşte boyle başlar. Telaş, ofke, gucsuzluk hissi. Bunlar iyi insanları zalime donuşturur." lafı tahminimce Bruce Wayne'e karşı soyleniyor. Ayrıca bu sahnede Bruce'un Batman kostumune icerli bakışını goruyoruz. Coğu kişi, The Dark Knight Returns grafik romanında olduğu gibi Bruce Wayne'in Batman'liğe ara verdiğini, bu bakışın sebebinin de bir nevi sokaklara geri donuşun simgesi olduğunu duşunuyor.
Bir sonraki kesitte Batman'i, elinde bir silahla boş bir odada goruyoruz. Odada dikkat ceken en onemli şey sol kolondaki soru işareti. Pek cok kişi bunu Riddler karakteriyle bağdaştırıyor. Ayrıca bu odaın, Man of Steel'in sonunda gercekleşen malum sahnenin gectiği oda olduğunun duşunenler de var.
Sıradaki sahne ise yine cok konuşulan bir olaya ev sahipliği yapıyor. Batplane'e benzeyen bir aracın, silahlı adamlarla catışmaya girdiğini goruyoruz. Ancak şoyle bir sorun var: Batman oldurmez. Ancak goruntulerde kesinlikle silahlı kişiler patlayarak oluyor. Bu sahneyle ilgili pek cok teori mevcut. Ne yalan soyleyeyim benim aklıma pek bir şey gelmiyor.
Ben Affleck'in Batman kostumu icerisindeki ilk temiz goruntusunu ise ilk defa burada goruyoruz. Bir harabenin icinden cıkarken gorunen Batman, şimdiye kadar hic olmadığı kadar iri! Zaten surekli soyluyorum Ben Affleck'in Batman'i tam anlamıyla cizgi romandan fırlamış gibi. Biraz ağır olabilir ama Chris Nolan, her ne kadar cok başarılı Batman uyarlamaları yapmış olsa da o filmlerdeki Batman'in cizgi romanlarla uzaktan yakından alakası yok. Batman dediğin gorulduğu yerde korku sacacak arkadaş!
Bir diğer Batman goruntusunu ise sonraki sahnede goruyoruz. Batsy, elinde bir keskin nişancı tufeğiyle dev bir kulenin tepesinde goruntuleniyor. "Batman ile keskin nişancı tufeği ne alaka?" derseniz size The Dark Knight Returns derim. Frank Miller'ın grafik romanında Batman, keskin nişancı tufeği kullanmıştı. Bu sahne de bir nevi filmin esin kaynağına gonderme olmuş.
Veee işte o cok konuşulan Batsuit. Batman'in The Dark Knight Returns hikayesinde Superman ile dovuşmen icin tasarladığı o robotik zırhı goruyoruz. Batman, bu zırh sayesinde tonlarca ağırlığı tek eliyle kaldırabilecek guce kavuşuyor. E, sonucta supoya karşı bir dovuşte daha azı beklenemezdi. The Dark Knight Returns ile ilgili her şeye bayılan biri olarak sevinc cığlıkları atmadım desem yalan olur. Ardından da birkac gundur herkesin dilinde olan "Tell me, do you bleed? You will" sozlerini duyuyoruz.
Acık acık bir tehdit olan bu lafın altında kalır mı supo? O da havada suzulerek şovunu yapıyor ve teaser sonlanıyor. Bu sahne daha onceden SDCC 2014'te sınırlı sayıdaki izleyici gosterilmişti. Sonunda biz de rahatca izleyebildik.