Devir teknoloji devri artık her şeyin icinde teknoloji var. Akıllı telefonlar, televizyonlar, bilgisayarlar, robotlar, ev aletleri ve bircok şeyde teknoloji kullanılıyor. Artık teknolojide oyle bir doneme geldik ki adamlar robotlar uretiyorlar hem de en zeki insandan kat kat zeki olan robotlar. Orneğin Sophia, Philip K.Dick, Bina 48 gibi birkac robot daha var. Peki bunlar insanlık icin iyi bir şey mi? Robotlarla yapılan roportajlarda sorulara kendileri algılayıp bir programlama yapmadan kendisi sorunun cevabını veriyor. Yapılan roportajlarda bircok korkutucu diyalog mevcut bunlardan bir tanesi Philip K.Dick isimli robotun soylediği "Sen benim arkadaşımsın ve ben arkadaşlarımı hatırlayıp onlara iyi davranırım. O yuzden endişelenme, bir Terminator ’e donuşsem bile sana karşı iyi davranacağım. Seni insan bahcemde sıcak ve guvende tutacağım." cumlesi bu cumleyi dışarıdan biri robota soylettirmiyor robot kendisi kuruyor. Bu cumleyi ne kadar korkutucu bir cumle baksanıza ve esas korkutucu olan bunun bir robotun soylemiş olması. Bunlara ornek olarak bir şirketin urettiği robotların kendi arasında bir dil oluşturup şifreli konuşmaları. Neden şifreli konuşma gereği duyuyorlar sizce? Bence bu yapay zeka belli programlar icin komutlanmış olması insanlar icin iyi bir şey yoksa her gecen gun kendini geliştirip en zeki insandan bile kat kat zeki olan robotlar insanlar icin sonu iyi bir şey olacağını duşunmuyorum. Duşunsenize her şeyi hesaplayan bir robot ona karşı nasıl bir ustunluğunuz olsun. Tekrardan soruyorum size yapay zeka insanlar icin iyi bir şey mi? Bu arada bu tarz haberlerin coğu internette mevcut.