23 Mayıs sabahı Kayseri'nin Melikgazi ilcesi Germir Mahallesi'ndeki mezarlıkta meydana gelen olayda, 15 yaşındaki B.A. ile mezarlıkta buluşan eski kız arkadaşı 15 yaşındaki G.O. arasında tartışma cıktı. Tartışma, kısa surede kavgaya donuştu. B.A., cebinden cıkardığı bıcakla G.O.'yu boğazından bıcakladı, kendisini ise ayağından yaraladı. Cevredekilerin ihbarıyla olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekibince Erciyes Universitesi Tıp Fakultesi Hastanesi'ne kaldırılan G.O. tedavisinin ardından taburcu edilirken, B.A. ise iyileştikten sonra
'kasten oldurmeye teşebbus' sucundan cıkarıldığı hakimlikce tutuklandı. Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yurutulen soruşturma tamamlanıp, iddianame hazırlandı. DHA'nın aktardığı bilgiye gore, Kayseri 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde kabul edilen iddianamede, B.A. hakkında 'kasten oldurmeye teşebbus' sucundan muebbet hapis cezası istendi. Kayseri 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesinde gorulen davanın ilk duruşmasında tutuklu sanık B.A. ile mağdur eski kız arkadaşı G.O. ile taraf avukatları hazır bulundu. Duruşma, sanığın 18 yaşından kucuk olması nedeniyle basına kapalı oturumda gercekleşti. İddianamedeki ifadesini tekrar ettiği oğrenilen sanık B.A.,
"G.O. ile ocak ayı gibi sevgili olduk. Şubat ayında ayrıldık. Bu surecte okulumu değiştirdim. O da benimle aynı okula gecti. Bu arada başka kız arkadaşım oldu. G.O. okulda halen kendisiyle goruştuğume dair soylentiler cıkardı. Bu da yeni kız arkadaşımı rahatsız etti. Tekrar eski okuluma gectim. Hakkımda cıkan soylentileri konuşmak icin G.O.'yu cağırdım. Aslında mezarlığın yanındaki marketin oradaki parkta konuşmak istemiştim fakat yakın arkadaşlarımın da G.O. ile buluştuğumu gormelerini istemedim. Bundan dolayı mezarlığın ust kısmında buluşmayı teklif ettim" dedi.

Oldurme kastı olmadığını ileri suren B.A.,
"Okulumun etrafı tehlikeli olduğu icin bıcak taşıyordum. G.O., bana ve kız arkadaşıma hakaret edince sinirlendim. Bıcağı omzuna saplayacaktım ama G. hareket etti ve boynuna geldi. Cok korktum ve bıcağı yere attım. Kanamasına durdurmak icin yanına gittiğimde, G.O. bıcağı benim bacağıma sapladı. İlk mudahalesini onemsemedim ancak ardından 2 kez daha sapladı. Şok halinde olduğu icin G.O.'dan ozur diledim. Kendisini oldurme kastım yoktu. Bana ve kız arkadaşıma ettiği hakaretler nedeniyle bir anda cok sinirlendim. Korkutmak amacıyla bıcağı cıkardım. Hareket halinde olunca bıcak boynuna denk geldi. Pişmanım" diye konuştu.

Olayda yaralanan G.O. ise
"Beni ozellikle mezarlığa cağırdı. Olayı tasarladı. Olay sonrası ses tellerimde sorun oluştu. Fizik tedavi goruyorum" dedi. Mahkeme heyeti verdiği ara karar ile sanık B.A.'nın tutukluluk halinin devamına hukmederek, mağdur G.O.'ya ait kati raporunun beklenmesi icin duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.