Bugun bilgisayar oynamanın zararları ve yanlış bilinen zararları hakkında konuşacağız.

1-Gozlerin bozulması;
Bilgisayar kullanmak gozleri direkt olarak bozmaz, bozduğuna dair bilimsel bir kanıt yoktur. Gozlerin yorulması, kızarması gibi sorunlara yol acılabilir ancak direkt olarak gozu bozmaz.

Kaynak;Uzun Sureli Bilgisayar Kullanımı Goz Sağlığını Tehdit Ediyor | Yeditepe Universitesi Hastanesi

2-Beyin hucrelerini oldurur.

Tamamıyla fiyasko bir cumledir, herkes buyuklerden duymuştur bu cumleyi ben duydum en azından. Yapılan araştırmalardan elde edilen sonuclara gore bilgisayar oyunu oynamanın beynin yapısını, sinirler arasındaki bağlantıları, davranışını ve fonksiyonlarını değiştirdiği tespit edilmiştir. Bilgisayar oyunu oynayanlarda secici ilginin geliştiği ve odaklanma suresinin artması gibi olumlu gelişmeler gorulmuş, oyun oynayan bireylerin oynamayanlara gore odaklanma gerektiren işlerde daha başarılı sonuclar elde ettikleri gozlemlenmiştir.

3-Radyasyonu vucuda zarar verir.

Bilgisayarın yaydığı radyasyonun vucuda hicbir etkisi yoktur.

Kaynak;Bilgisayarlardan Sızan Radyasyonu Olctuk

Biraz kısa tutmaya calıştım. Ufak bir dipnot geceyim, cep telefonlarının zararlı etkileri bilgisayarlara kıyasla cok daha fazladır.