Arkadaşlar selam.

18 yaşındayım, 19'a girmeme birkac ay var. Burnumun icinde kemik eğriliği ve et buyumesi adlı problemlerden oturu burun ameliyatı olacağım, 6 Ocakta. Burun şeklim kotu değil ama kemerli. Boyle bir durum oluşunca, madem ameliyat olacağım bi de estetik yapılsın, daha hoş bir gorunum olsun istedim. Doktorum KBB uzmanı aynı zamanda, gayet iyi bir doktor.

İnternette 21-22 yaşlarında olunması gerektiğine dair birkac bir şey okudum, aklım karıştı. Ameliyat gunum zaten belli ve olacağım da ama gercekten bu durum sorun teşkil eder mi? Burun şeklim kucukken cok guzeldi, ilkokulda. Şu anki olduğu kemerli şekle de ergenliğe ilk girdiğim zamanlar oturdu. Sanıyorum 13-14 yaşlarında. Burnumu cok carptım kucukken bi yerlere surekli olarak, bundan oturu bu tur sorunlar oluştu diye duşunuyorum. Doktor da zaten burnun gelişim sırasında bu gibi etkenlerden cok etkilendiğini soylemişti.

Bildiğim kadarıyla burun şekli yuzde en erken oturan kemiklerden biri. 13-14 yaşlarımdan beri boyle bir buruna sahibim. Kemerli olması dışında bi problemi yok şu an icin ama o yıllardan kalan fotoğraflarımda gercekten gelişim evresinde kotu bi şekli olduğunu soyleyebilirim. Sonradan daha da oturup, olgunlaşıp duzeldi ve şu anki halini aldı sanırım...

Sizin duşunceleriniz neler?