4 Ağustos gunu İzmir'den memleketim Tokat'a geldim. Geldikten sonraki gun hafif boğaz ağrısınma sorunu yaşadım. Ertesi gun ateşimde cıktı. Nurofen ictim ateşim duştu daha iyi hissediyordum ama hala hasta olduğumu biliyordum.
Dun yani 8 Ağustos gunu sabah uyandığımda kendimi hasta hissettim boğaz ağrım artmış ateşim 38.4'e cıkmıştı. Acile gittim.
Acil'de ateş ve boğaz ağrısı yaşadığım icin pandemi bolumune sevk ettiler. 4 tup kan aldılar, idrar testi yapıp tomografiye sevk ettiler. Sonucların cıkması 2 saati bulduğu icin hastanede beklememi soylediler.
Sonuclar cıkınca doktorun yanına gittim, "enfeksiyon gozukuyor antibiyotik ve parol yazıyorum, iyileşmezsen solunum darlığı yaşarsan beklemeden gel" dedi. Yani bana covid testi yapılmamıştı.
Şimdi benim merak ettiğim eğer ben pozitif bir hastaysam evime gittiğimde veya yolda başkalarına bulaştırmaz mıyım? Daha ne belirti gostermem gerekiyor test yapılması icin?
Vaka sayılarının neden duşuk olduğu anlaşıldı. O 53000 testi kimlere yapıyorlar acaba? Belirti gosteren muhtemel hastalara değil sanırım, vaka sayısı duşuk gozuksun diye sağlıklı bireylere yapılıyor.
Kendi COVID-19 deneyimim
Sağlık0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Kendi COVID-19 deneyimim