Merhaba arkadaşlar, bugun ilk kez psikiyatri hapı kullanan kişiler icin bir mesaj hazırladım. Oncelikle ben doktor falan değilim. Doktorunuz daha iyi bilir. Ben olası şeyleri soyluyorum.
1- Psikiyatri hapları bağımlılık yapabilir cunku depresyonda kullanılan ilacların geneli dopamin verir. Dopamin verdiği icin kendinizi mutlu hissedersiniz. Bunu doktorunuza belirtiniz.
2- Psikiyatri haplarının coğu iştah acar. Kilo alırsınız. İlac kullanırken yemenize icmenize dikkat edin. Bir yandan da spor yapmayı unutmayın.
3- Psikiyatri hapları kullanırken alkol tuketmemeye calışın. Alkol ilacın yan etkilerini fazlası ile arttırır.
4- İlaclara yeni başladıysanız surekli doktor gozetiminde kullanın cunku yeni başlanan bazi psikiyatri hapları bir sureliğine intihar duşuneceleri oluşturabilir.
5- Psikiyatri hapları diğer sıradan ilacların aksine daha cok yan etki gosterir. Baş ağrısı, donmesi gibi şeyler yaşayabilirsiniz bu gayet normal.
6- Psikiyatri haplarının sakın ama sakın kendi kafanıza gore bırakmayın veya yukseltmeyin. Cok kotu sonuclar doğar o zaman. Her zaman doktor gozetiminde kullanın.
İlk kez psikiyatri hapı kullanan kişilerin dikkat etmesi gerekenler
Sağlık0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- İlk kez psikiyatri hapı kullanan kişilerin dikkat etmesi gerekenler