İyi akşamlar kızlar,ben ayşe
24 yaşındayım ve evet az once kilo vermeye karar verdiğim andı.
Ben bu diyeti bitirdiğimde,başlamak isteyen ama bir turlu başlayamayan kızlar icin bir ilham olurum diye umut ediyorum.
Planım şoyle
-herhangi bir diyet yok,kural yok,sadece kalori sayıyorum
-elimizden geldiğince egzersiz ve yuruyuş
Bu kadar...
Gorduğunuz gibi cok basit 2 tane kuralımız var.
3 eylul cumartesi gunu diyetimiz başlıyor.
Ve 40 gun boyunca hergun bu konuya gun gun nasıl gectiğini yazıcam gunluk gibi.
Başlangıc kilomuz:75
Bitiş kilomuz:?
1.gun
Bugun ilk gundu ve tam istediğim gibiydi.
Kahvaltıdan sonra yuruyuş yaptım,evde egzersizde yaptım,arada 1 bardak kahve ictim.Şuan saat akşam 6ya geliyor ve akşam yemeğimi yiyorum.İlk gun cok guzel gecti.
2.gun
Bugun nerdeyse dunun aynısı gibiydi.
Galiba vucudum cok cabuk adapte oldu ve bu iyi bişey tabi.Bugunude boyle kapattım.
3.gun
Sabah kahvaltı ile başladım.Sonrasında biraz yurudum ve evde egzersiz yaptım.aralarda kahve ictim ve meyve yedim.Akşam 6 gibi de akşam yemeği yedim.Bugun gun icinde biraz daha acıktım ama sorun yok galiba.3.gun de boyle biter.
4.gun
Mukemmel gecen bir gun daha.Ne ara 4 gun gecti anlamadım bile.Bu arada bu sabah tartıldım ve 400 gr vermişim.
5.gun
Yine rutin bir gun,kahvaltı,egzersiz,ara oğunler ve en son da akşam yemeği ve bugunu de kapattım.
6.gun
Vay be.Yarın 1 hafta oluyor.Gercekten de bi şekilde başladığınız zaman devamı geliyor.
7.gun
Bu sabah tartıldım ve 74 kilo cıktım

Eğer gecen hafta karar verip başlamamış olsaydım bunu başaramayacaktım.Haydi bakalım iyi gidiyoruz.
8.gun
Sabah yuruyuşle başladım sonrasında kahvaltı yaptım.Birkac ara oğunden sonra da akşam 6 gibi akşam yemeği yedim.Bugun biraz fazla yemiş olabilirim ama sorun olmaz heralde.Bugunde boyle biter.
9.gun
Hızlı gecen bir gun daha.yarın 10.gun şaka gibi.herşey yolunda bir şekilde ilerliyorum.
10.gun
Sabah erken uyandım ve kahvaltı yaptım.Sonrasında uzun bir yuruyuş yaptım ve oğlen 1 gibi ara oğun yaptım.Galiba akşam 6 gibi de akşam yemeği yerim ve bugunu de kapatırım.10 gunu geride bıraktım.
11.gun
Bugun baya zor gecti neden bilmiyorum.Yinede atlattım birşekilde

12.gun
Durust olucam,bugun bir kalori patlaması yaşandı.neyse ne onumuzde hala 28 gun var ve hic kafaya takmadan devam etmek en iyisi olur,unutmayın,boyle zamanlarda pes etmeyip devam edebilmek cok onemli.
13.gun
Eveet,bugun pek mukemmel gecmedi ama yinede yavaş yavaş duzene donuyorum galiba,koskoca 40 gunden geriye sadece 27 gun kaldı,cok fazla kasmadan bitiririm gibi geliyo.
14.gun
Bugun kalori saymayı bıraktım.Biraz sıkıcı gelmeye başlamıştı.İcgudusel şekilde devam ediyorum,bakalım.Umarım bu kararın sonunda şişman olmam

15.gun
Bu sabah erkenden kalkıp egzersiz yaptım ve gun icinde cok fazla yurume imkanım oldu,hava guzeldi değerlendirdim.Bu arada tekrar kalori saymaya karar verdim

Resmen 1 gun surdu dunku verdiğim karar

Cunku kendimi boyle daha guvende hissediyorum ne yalan soyliym.
Kalori saymak her zaman iyidir kızlar,uşenmeyin sayın,zaten uygulamadan sayıyoruz sonucta zor birşey değil.
Bugunun de sonu.
16.gun
Saat şuan akşam 23.50,guncellemeyi unutuyodum az daha,bugun hava baya ruzgarlı falandı doğru durust yuruyemedim,bugun boyle az hareketli gecti.
17.gun
Bugun berbattı

Yani ne egzersiz yapabildim ne doğru durust yuruyebildim.
Ama neyse oyle veya boyle bugunde bitti

18.gun
Dun guncelleyemeden uyumuşum

Dun sabah erkenden kalkıp egzersiz yapmıştım,gun icinde de eh işte idare eder seviyede yuruyuş yaptım,dun fena değildi yani.
19.gun
Evet,dun yine guncellemeden uyumuşum

Yani şuan 20.gundeyim,neyse.
Dun guzeldi,en azından bi 2-3 saat civarı yurudum,yokuş falan tırmandım,baya iyiydi.
20.gun
Bugun kahvaltıdan sonra evde egzersiz yaptım,2 saat falan da yurudum,bugun aktif gecti yani,akşam yemeği falan filan derken baya bir yoruldum.
21.gun
Yağmurlu bir gundu ve cok az yuruyuş yapabildim,
22.gun
Rutin birgun,bugun niyeyse gecmek bilmedi

23.gun
Ya hep guncellemeyi unutuyorum,ertesi gun aklıma geliyo ya

Neyse,dun biraz iştahımın kapalı olduğu ve cok fazla yuruyuş yaptığım bir gundu.
24.gun
Bu sabah erkenden egzersiz yaptım ve hava guzel olduğu icin yuruyuşte yaptım.Bugun gayet guzel bir gundu bence.
25.gun
Bugun aşırı derece yurudum

Yani abartmiym ama heralde 3-4 saat yurumuşumdur,iş guc baya bir koşturdum,ayaklarım perişan oldu.
26.gun
Hareketsiz bir gun

27.gun
Bugun aşırı derecede sıcaktı,yuruyuş yaparken piştim baya

28.gun
Oha...4 hafta olmuş...

29.gun
Saat şuan 00:20,anca yazma fırsatı bulabildim,aslında gunlerim cok rutin gectiği icin pek farklı birşey olmuyo yazıcak

30.gun
Tam 30 gun

sonlara yaklaşıyorum
31.gun
Evvet,yine her zamanki gibi gec kalınmış bir guncelleme,şuanda saat 00:05
Bugun baya hareketsiz bir gundu,keşke biraz daha yuruyuş falan yapsaydım

32.gun
Fena sayılmayan bir gunu daha geride bıraktım.Guzelce yuruyuş yaptım.Akşam yemeğimi de galiba akşam 6 civarı yemiştim.Şimdi saat 00:33 ve uyuyorum

33.gun
Dun o kadar yorucuydu ki,guncellemeyi unutmuşum,bol yuruyuşlu bir gundu kısaca oyle soyliym

34.gun
Hareketsiz bir gun
35.gun
bugun baya bi yurudum,dunku hareketsizliği telafi ettiğimi duşunuyorum

36.gun
şuan 37.gunun akşamındayım,dun tamamen aklımdan cıkmış gunluğum

hatırladığım kadarıyla dun cok fazla hareketli bir gun değildi malesef.
37.gun
bugun hava soğuktu ama soğuk falan dinlemeyip lahana gibi kat kat giyinip yurudum baya

baya bir suredir de tartılmıyorum,aslında tartılmak cokta onemsemediğim bişey haline gelmeye başladı galiba.
38.gun
Bu bende alışkanlık haline geldi kızlar,
her akşam gunluğe yazmayı unutuyorum,ertesi sabah aklıma geliyo

Gerci zaten bitmesine de az kaldı.
dun o kadar yorucuydu ki akşam 10 gibi uyudum,enteresan bir gundu yani.

39.gun
bugun hava baya fırtınalıydı ama yinede iyi yurudum yani.onun dışında klasik bir gundu zaten.yarın son gun,muhtemelen tartılmicam cunku şu 40 gunde bakış acım baya değişti kızlar.ben şuanda baya iyi hissediyorum kendimi

40.gun
Evet kızlar,buyuk gun geldi,tam 40 gun gecmiş,oha

Normalde bittiğinde tartılıcaktım ve aradaki farkı sizlere gostericektim,ama şunu farkettim.
Annem ve ben(evet annemde de var bu

tartılmayı ve tartıdaki rakamı aşırı kafaya takan insanlarız.
Yani şoyle,tartıya cıksam ve 70 gorsem aşırı mutlu olurum,75 cıksam depresyona girerim(abartmıyorum,malesef boyle)
Kac kilo verdim bilmiyorum,rakam veremeyeceğim o yuzden,ama şunu oğrendim.
Hareket edin,yuruyun,elinizden geldiği kadar "mantıklı" beslenmeye calışın,gerisini duşunmeyin kızlar.
Unutmayın hayatta herşey "kilo vermek" değil,ama dunyaya bir kere geliyorum her istediğimi yiyeyim de değil

Yani dengeyi bulmanız lazım bir şekilde.
Dipnot:Evet,size merak ettiğiniz rakamı veremeyeceğim malesef

Ama size şunu soyliym kızlar,bu 40 gun beni baya değiştirdi,ozellikle tartılmaya karşı olan sacma takıntımı.