Burada candida diyeti ile ilgili paylaşım yapacağım. Cok fazla kabızlık, gaz siskinlik şikayetim var. Son donemlerde aşırı şekilde şeker ve unlu gıda isteğim oldu. Kendimi tutamayıp binlerce kaloriyi bir anda aldığım da oldu. Duzenli spor yapmama rağmen kilo veremedim bu yuzden de. Depresyon ruh hali, mutsuzluk durumum d mevcut. Bir de adet gecikmelerim var. Bugun candida diyetinde birinci gunum. Hic kacamak yapmadım. Cay kahve cok sevememe rağmen onu da tuketmedim. Aslında direkt bir etkisi yokmuş ama hızlı bir sonuc almak icin bir ay boyunca kendimi gozlemleyeceğim. Daha once de meyve ve şekeri tamamen kesmiştim zorlanmamıştım da. Beni tek zorlayacak sey cay kahve ve fıstık ezmesi olacak. ama sağlığım icin değer. Cunku kabızlık cektiğim gun aşırı mutsuz oluyorum. Bağırsak floramı yeniden duzenleyeceğim insallah. Bir haftalık surecte kefir yoğurt vb şeyler de tuketmeyeceğim. Bir haftadan sonra probiyotik acısından zengin oldukları icin beslenmeme ekleyeceğim. Bunu 2 ay tam anlamıyla yapmayı duşunuyorum. Yani en azından seker, un, kuru meyve sut urunleri( kefir yoğurt lor dışında) tuketmeyeceğim. Gun gun yazmaya calışacağım