Dilimde bir mantar var. Her ne kadar ağız temizliğime dikkat etsem dahi, koku desen yapıyor, goruntu desen beyaz paslı, yarık, sağlıksız ve kotu bir goruntu. Bunun icin cildiyeye gittim bana fungostatin adında bir ilac verdi. Dile surulen bir mantar ilacıymış. Bir sure kullandım ve işe yaramaya başlamıştı. Baharat, acı ve asitli urunlerden gecene kadar uzak durmamı soyledi. Durdum tabii. Tam gecti dedim, bir cips gomdum ve sabah kalktığımda yine eski haline yakın bir halde buldum kendisini. Daha sonra pişman olduğum icin, yeniden uzak durmaya başladım ve ilacı kullanmaya kaldığım yerden devam ettim. Lakin, ilac artık cidden işe yaramıyordu. Ne kadar duzenli kullansam da, eski etkilerini vermemeye başladı.
Hal boyle olunca recetenin aynısından tekrar alıp, en baştan kullanmaya karar verdim. Olmadı, olmuyor. İlac resmen etkisini kaybetmişti. Sonrasında tekrardan sağlık ocağına gidip durumu anlattım, bu sefer mikostatin adında bir ilac verdi. Eski ilac gibi mantar ilacıymış fakat etkilerini onun kadar iyi bulmamıştım. Cunku hic işe yaramadı. 2 hafta falan kullandım, anlık olarak etki yapıyordu sadece. Ne yaparsam kurtulamıyorum bu dilden. Artık cidden bıktım.
Dile kolay 3-4 yıldır boyle bir problemle karşı karşıyayım. Anlattıklarımı son 2-3 ayda yaşadım. Daha once bunun icin doktora gitmedim, kendiliğinden gecer diye duşunuyordum hep. Sigaradan dolayı olduğunu soyleyecek olan arkadaşlara şimdiden yanıt vereyim. Yaklaşık 2 yıldır falan sigara iciyorum, sigara icmeden once de dilim boyleydi.
Aynı durumu yaşayan veya tavsiyesi olan, bilgisi olan arkadaşlar var mı aranızda? Bana yardımcı olursanız cok mutlu olurum gercekten.
Gecmeyen dil mantarı
Sağlık0 Mesaj
●4 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Gecmeyen dil mantarı