Evet kızlar burun estetiği konusunda herkes cok heyecanlı cok panik doğal olarak bende ameliyat olacaklara bilgilendirme amaclı olarak ilk gunumden son gunume kadar yaşadıklarımı aktarmak istiyorum.Cunku ameliyat olmadan once herkes gibi bende kk daki herşeyi okuyordum ve insan,diğerlerinin deneyimlerini okudukca rahatlıyor
İlk gun(27.02.13),doğal olarak cok heyecanlıydım,korkuyordum.2 senedir bu ameliyatı olmak istediğim aklımdan ucup gitmişti,odada beklerken daha cok geriliyordum.Neyse hemşire geldi damar yolu actı,mavi elbiseyi giydirdi filan.Bi sure sonra beni aldılar ameliyathaneye hayatımın en adrenalin dolu anlarını yaşadım diyebilirim.İnsan o hastane ameliyathane psikolojisinden dolayı cok fazla geriliyor.Ancak her seferinde bu burundan dolayı ne kadar cok dalga konusu oldugumu,artık değişmek istediğimi,laz burnu gibi bi buruna sahip olmak istemediğimi ve kararlı oldugumu kendıme hatırlattım.Ben boyle beyin fırtınaları yaparken narkozu yedim.boğazım yanıyo dedim en son hemşireye ve kut gittim.
1.5 saat sonra hadi uyaan hadi uyaaan diye bağıran bi kac kadın sesi duydum.Ancak kendime gelmem baya zaman almış.Ağlamışım acıyo filan demişim burnuma dokunuyomuşum sureklitirtir titriyormuşum,babamın elini tutmuşum o zaman ayılmaya baslamısım. narkoz sarhoşluğu cok fenaymış
Neyse kendime geldim aynaya baktım gozkapaklarıma doğru siyahlıklar oluşmuştu.Onceden morarma ile ilgili bilgi sahibi oldugum icin tedirgin olmadım.2-3 saat sonra hastaneden taburcu oldum.Burnum hic ama hic ağrımadı.Tek sıkıntı tamponlardan dolayı ağızdan nefes alıyor olmak ve bu nedenle bogazımın kurumasıydı.Bi de ilk gun sadece corba icebildim.
İkinci gun,morluklar ve şişlikler inanılmaz arttı.Benim hassaslıgımdan mı doktorun elinden mi kaynaklı bilemiyorum ama kendimi tanıyamadım.Kendi kendime imkanı yok gecmez bunlar napıcam ben diye uzulup durdum.En sonunda bı daha aynaya bakmamaya karar verdim.Burdaki herkes endişeli bu konuda ama korkmayın cidden geciyormuş
Ucuncu gun,hastaneye gittim,tamponlar alındı.Silikon oldukları icin hicbi ağrı sızı yok,en korktugum şeylerden biriydi tampon..acı 0.Deniz suyu,arnical krem ve yağlı bi burun damlası verildi.her gun duzenlı olarak uyguladım.
Sonraki gunlerde morluklar ve şişlikler hızla gitmeye başladı.Şuan 8.gunum yarı yarıya azaldı.Kalanların da renkleri acıldı,sarardı.Arnical krem cok iyi geliyor.Burun tıkanıklığı ise gitmiyor malesefki.Surekli bir doluluk hissi var sanki sumkursem rahatlıcakmıiım gibi ancak sumkurmek yasak ne yazıkki Yani bu ilk bir hafta boyunca aralarda sızlama dısında hic ağrım olmadı diyebilirim.Tek sıkıntı burundan nefes alamamak.
Yarın alcım cıkacak dikişler alınacak,onun nasıl oldugunu da buraya aktaracağım....
KKya giremedim k.bakmayın arkadaşlar yazmaya devam ediyorum 2gun once dikişler alındı ve alcı cıktı.Size onerim alcı ve dikiş oldugu sure boyunca burnunuzu iyice temizleyin ben her ne kadar denız suyu kullansam da canım tatlı oldugu icin kurumuş kanları filan iyice temizleyemedim sadece hafifce siliyodum hic dokunmadım.Tabi onlarda 1hafta boyunca birikmiş orada.Doktorum baya bi uğraştı o kurumuş kanları temizliycem diye...Onlar biraz canımı acıttı tabi.Dikişlerde acı olmadı diyebilirim zaten burun ucumu hissetmediğim icin ordaki dikişlerde hic acı duymadım,yanlardakilerde sinek ısırığı gibiydi.Yani dikiş ve alcı kısmında da korkulacak bir şey yokmuş
Onlar hallolunca doktor burnumu sildi eliyle yokladı filan orda baya ağrıdı sanırım hassas oldugu ıcın.Ben burnuma bakmayı duşunmedim şiş oldugu ıcın moralimi bozmayayım dedimo nedenle doktora birşey soylemedim ama Hemşire,hocam cok guzel olmuş bi baksın dedio oyle deyince bende merak ettim baktım aynaya ve cidden cok tuhaftıı hayatımın en garip anlarından biriydi sanki başka biri olmuşum gibi eski burnum buyuk ve geniş oldugu ıcın yeni burnumun şiş hali bile eskisinden kucuktu bu nedenle hoşuma gitti diyebilirim.Burun sırtının inceldiği belli oluyordu.Profilden de kemerli ve duşuk bir burun yerine kalkık bir burnum vardı
Sonrasında doktor burnumu guzelce bantladı sardı sarmaladı eve gonderdi..Perşembe gunu gideceğim bantlar cıkarılacak.
Soylediğim gibi eski burnum yuzume gore buyuk olduğu icin,bu burnumun şişken bile kucuk ve kalkık olması bana yetti.Zaten burnumun yuzume yakışır bir burun olması dışında ozel olarak orası şoyle olsun şurası boyle olsun gibi ayrıntılı isteklerim yoktu..Bu nedenle baya beğendim
10.gunum,morluklarım tamamen gecti diyebilirim(sadece sol gozumun ustunde biraz kaldı arnica kullanmaya devam ediyorum)şişlikler cok cok azaldı.
Şuanda beni rahatsız eden şişliklerimin baya azalmasına rağmen yanaklarımla burnum arasındaki kısım cok şiş.Oraları elleyince inanılmaz ağrıyor.Oradaki şişliklerin de bi an once gecmesini diliyorum...