16 yaşımdan beri bu ameliyatı istiyordum. Ve sonunda başıma gelebilecek en iyi, en başarılı doktorla karşılaştım. İsminin onundeki unvanı sonuna kadar hak eden bir doktorla. Size ameliyat surecimi en başından anlatmak isterim. Oncelikle Muhitdin Hoca, sizin icinizden geceni, aklınızda olanı tam olarak anlayıp kesinleştirene kadar sizinle konuşuyor. Defalarca "Neyden şikayetcisin ve nasıl bir burun istiyorsun?" diye sorguluyor. Ornekler gosteriyor. Surecten bahsediyor. Bu surecte en onemli şey tabi ki doktorunuza olan guven. Ve ben her defasında "Doktoruma guvendiğim icin gram pişman değilim" demekten yorulmayacağım.
Ameliyatı olacağım sabah doktorumun odasına ameliyat oncesi bir kere daha girdim. Burnumun uzerinde cizimler yapıldı. Muhitdin Hoca, "Hazır mısın?" dedi ve gercekten hazırdım. Hic heyecanlanmadım. Ta ki ameliyathaneye inip, doktorumu orada gorene kadar. Nasıl uyudum, bilmiyorum. Muhitdin Hocanın "Kızımızı yavaş yavaş uyutalım, acele etmeden," dediğini hatırlıyorum, bir de ameliyathane ekibinin mukemmelliğini. Sonrasında gozumu actığımda "Oldu!" dedim, "Artık guzel bir burnum var."
19 Nisan Carşamba sabahı ameliyata 9.00-9.30 sularında girdim ve 13.30'da odadaydım. Morluğum ve şişliğim yok denecek kadar azdı. Ameliyattan iki saat sonra ic tamponlar cıkarıldı. Ve 20 Nisan Perşembe gunu taburcu oldum. Doktorumun dediği her şey bire bir gunu gunune gercekleşti. Boylece gun gectikce daha cok rahatlamaya başladım. Bu iki uc gun şişliklerin ve morlukların artacak sonra hızla inecek dedi. Oyle oldu. Verdiği ağrı kesici ve antibiyotik sayesinde hızla iyileştim, neredeyse acı cekmeden. Bir hafta sonra 27 Nisan Perşembe gunu alcım cıkarıldı, dikişler alındı ve yerine splint takıldı. Ameliyattan oncesine kadar nefes almadığımı fark ettim. Burnum adeta elektrikli bir supurgeye donuştu (!)

Burnumu deniz suyu ve kulak copu yardımıyla temizleyip, merhem surdum. Dikiş izim hızla iyileşti. Neredeyse gorulemeyecek bir hal aldı. Okuduğum şehir, Kırıkkale'ye gidip gidemeyeceğimi sorduğumda ise "Kırıkkale'ye değil, Avrupa seyahatine bile cıkabilirsin," cevabını aldım. Hic zorluk yaşamadım, ozellikle splint takıldıktan sonra. Perşembe splint takıldı ve cuma gunu odem attığım icin splint boşa cıktı

Hızla iyileştiğimi gordukce Muhitdin Hocamı bulduğum icin bir kere daha teşekkur ettim. 4 Mayıs Perşembe gunu splinti kendim cıkardım, doktorumun talimatıyla. Duşa girebildim. Ve 5 Mayıs Cuma kontrole gittim. %30'luk bir şişlik daha atacağımı ve hızla iyileştiğimi soyledi doktorum. Bugun, 7 Mayıs Pazar gunu makyaj yapabiliyor, rahatlıkla hareket edebiliyorsam bu Muhitdin Hocam sayesindedir. Hayallerimin burnunu bana verdi. Resmen ic sesimi okudu. Bir daha ameliyat olacak olsam bu kişi yine hic şuphesiz Muhitdin Eski olurdu.