Burun ameliyatında doktor seciminin onemini herkes biliyordur. Burda cok populer olan cok ismi gecen doktorlar var. Belki de pahalı mahalı demeden onlara gitmek daha mantıklı.
Burun ameliyatlarında burun butun parcalarına ayrılıp şekil verilip tekrar birleştiriliyor. Bana cok korkunc geliyor. Ben ameliyattan cok korkuyordum. Sonra superplast doktorlarını bir kac ulusal kanala cıkmış videolarını izledim. Lazerle kesiyoruz, normal bıcak kesiği değil, burnu parcalamıyoruz, ilerde bir şekilde ameliyat gerekirse , hangi doktor burnu acarsa aynı şekilde bulacak dedi. bu sitede de superplast'ta ameliyat olan 1 kac hastanın, noktasına virgulune dikkat ederek cok duzgun turkceyle yazdıkları, yapılan işlemlerden nasıl memnun olduklarını, nasıl acısız ameliyat olduklarını anlatan bir kac yazı okudum. ne hikmetse herkes 1 kez yazıp yok olmuştu. ben de 2 yıl once, 2 ameliyatı beraber, oldukca astronomik fiyata, bu bahsedilen yontemle oldum.
Buyuk burnumda pek bir değişiklik yoktu . Sadece kemer gitmişti, buyukluk aynı, top uc aynı duruyordu ama sorun cıkmasın da onemli değil dedim.
2 yıl sonunda nefes alamıyordum, burnun bir deliğinde ic et kalınlaşmış , birisinde de dikiş yeri topcuk olmuş gibiydi. Ve burun ici kupkuruydu. Buyuk ve top uc olsa da tam yandan kotu gorunmuyordu, karşıdan ve diğer acılardan pek iyi değildi. Burun ici etlerinin yakılması gerektiğini, ve dikiş yerinde olan topcuğun alınması gerektiğini duşundum. Revizyon gerekiyor ama belki revizyonsuz acılır diye umid ediyordum. İnternetten bir kac doktora yazdım. Populer doktolardan biri, resimlerinize baktım ,cok zor bir burnunuz var kendi doktorunuza gidin yazmış. Burun ameliyatlarından memnuniyet kısmet işi olabilir ama benim yaptığım gibi işi sadece burun yapmak olmayan, her ameliyatı yapan birine ameliyat olmak bence benim en buyuk yanlışım oldu. Bugunku doktor bey, burun kanatlarındaki kıkırdakların tamamen coktuğunu, elime gecen topcuğun kıkırdak ucu olduğunu, burun ucunun desteksiz olduğunu, zaman gectikce durumun daha da kotuleşeceğini, kalın derili olduğum icin şu an dış gorunuşte pek bir şeyin belli olmadığını, daralan deliklerin genişlemesi icin kaburga veya kulaktan kıkırdak alıp burna eklemenin daha buyuk facia olacağını, coken kıkırdakların cıkarılıp ters cevrilmesi gerektiğini, burnun bir tek kemeri alındığı icin , open roof olduğunu, burnun iki yanındaki kemiklerin kırılıp open roof'un birleştirilmesi gerektiğini, vs vs soyledi. (Bu kıkırdaklar ters cevrilince, 2 yıl sonra da bunlar cokerse 2 yılda bir ters yuz mu yapcaz onu bilmiyorum ama benim anladığım hangi yontem olursa olsun vucut , kendisine yapılan mudahaleyi reddediyor, telafisi cok zor ya da olmayan hasar meydana geliyor) . Yani giden bir tek para olsa neyse dersiniz. 2 yıldır nefes alamıyorum , durum daha da kotuleşiyor.
Ayrıca bugunku doktor, lazer uygulanan dokuların yanıp olduğunu, iyileşmediğini soyledi. Oysa ameliyat olacağım zaman lazerin bıcaktan daha az hasara sebep olduğunu, iyileşmenin daha kolay ve daha hızlı olduğunu soylemişlerdi.
Bu siteye memnun olmadığını yazan bazı kişilere hukuki yollara başvurun denmiş.Boyle bir sureci başlatmak icin elinizde bir delil olması lazım , bunu da ancak başka bir doktor yazabilir. Hic bir doktor da, başka doktorun yaptığı bir ameliyatı, ya da başka doktoru tenkid edecek bir rapor vermez diye duşunuyorum.
Benim şu an burnumun hemen her parcası problemli, her parcanın ayrı ayrı tekrardan yapılması lazım.
Şimdi doktor arıyorum. Bakalım sağlığıma kavuşmama vesile olacak bir ameliyat olabilecek miyim ve iyi bir doktor bulabilecek miyim. İnşaallah bu kez iyi olur. Ben bu iş sağlık işi diye parayı cok duşunmemiştim. Ameliyatların parasını da odemede cok zorlansam da , sağlık olsun, problem olmasın yeter demiştim ama biraz kısmet biraz da, burnu sadece burun yapan doktorlara elletmek lazım, her ameliyatı yapan doktora elletmemek lazım bunu oğrendim. Hatta mumkunse hic elletmemek lazım.
Z.G.K.
Burun ameliyatında doktor secimi
Estetik, Estetik Cerrahi0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Estetik, Estetik Cerrahi
- Burun ameliyatında doktor secimi