Daha onceden tecrubeli olduğum icin sıfır korku ile hastaneye yatış yaptık kan testlerim bitti ve 18.00 da ameliyata girdim 21.30 cıktım.Cok uşumek ve burun ucumda hafif sızı (uşuyunce sızlar ya o kadarcık) dışında hicbir şeyim yoktu.Cıkar cıkmaz yuzume buz koymuşlardı.Isınana kadar uyudum.Uyandıktan sonra duzenli olarak ağrı kesici, bant değişimi, buz koyma vs yapmaya devam ettik.Daha once genel anestezi aldım ama hic kusmamıştım bu sefer 2 defa kusmak zorunda kaldım.Bir sure başım dondu.Gece yemek getirdiler yiyemedim.Ağzımı acmakta gucluk cekiyordum zaten.Ama tum bunlar sabaha kadarmış.Sabah cok iyi uyandım.Acıkmıştım ve kahvaltımın hepsini bitirmişim.Cok az sağ gozum morarmıştı.Yan odalardan gelip gidenler "aa ne guzel hic şişme morarmanız yok" diyordu.
Oğleden sonra eve gectik.Aklıma geldikce 30 dkkda bir buz koyduk surekli.Burun icini 3 saatte bir okyanus spreyle temizleyip sargıyı değişrdim.Cok kanamam olmadı.Tabii bunlar bendeki etkisi 1 hafta once ablamın ev arkadaşı olmuştu ve cok fazla morluğu vardı ama hic şişliği yoktu.Sanırım cilt yapısı ile alakalı.Cok fazla sıvı tukettim.Yemek yerken ağzımı actığımda biraz burnum sızlıyordu konuşurken genizimden konuşuyordum buna rağmen ablam beni anlıyordu

Cok hızlı bir iyileşme sureci var.7. gun hafif sarı halkalarım kalmıştı ama gozlerim coktan normale dondu.7. gun tamponlarım cıktı.Korkulacak hicbir şey yokmuş.Burada doktorum burun icini de temizledi .Kan ve deri biriktiği icin zor nefes alıyordum.Cok daha rahat nefes almaya başladım.9. gun dikişlerim alındı bu daha hafif bir işlemdi. Tekrar sarıldı 1 hafta sonra acacakmışım..İlk kez burnumu gordum .Şişti ama buna rağmen o cıkıntılı uzun burnumdan eser yoktu.Hatta neden daha kucuk yaptırmadım diye duşundum.Tabii daha şişlekler inecek odem gidecek vs duşununce sanırım daha iyi olur diye duşunuyorum.
Şuanda tek sorunum grip olmuşum gibi akıntım var ve bazen burnumdan konuşuyorum.Ust dudağımı hala cok fazla hareket ettiremiyorum ust dişlerim gozukmuyor.Sırıtamıyorum kahkaha atmak zor ki bu donem yasak beni en zorlayan surec

Biraz uzun yazdım hikaye gibi oldu ama umarım işinize yarar.Bu donemlerde insan cok fazla detay arıyor.Bandajlarımı kendim cıkaracağım.Yine guncelleme yaparım.Eğer korkunuz vs varsa bence kacılacak bir işlem değil.Farkındaysanız hic ağrıdan sızıdan bile bahsetmedim cunku kayda değer bir ağrı olmuyor.En azından meme estetiğinin yanında cok hafif bir işlem.Umarım isteyen herkes kavuşur minnoş burnuna

Aşağıda ilk estetiksiz halinden bugune kadar olan iyileşme surecini yukledim.