Herkese merhaba,
Yaklaşık 8-9 yıllık takıntım gecen hafta olduğum burun estetiği operasyonuyla son buldu. Ve bu surecte ben cok fazla doktor araştırması yaptım. Doktorun unune veya instagramdaki takipci sayısına bakmaktan daha cok doktor tecrubesine ve yapmış olduğu burunlara baktım. Ve karşıma burnumun mimarı Cemal Hacı cıktı. Bu arada inanılmaz takıntılı biriyim ve benim icin doktora guvenmek en onemli şeydi. Ve bu kadar takıntılı biri olarak doktoruma ilk goruşmede guvendim ve anında ameliyat tarihi aldım yaklaşık 1 hafta sonra da ameliyat oldum. Goruşmeye annemle birlikte gitmiştik ve doktorum bana neler yapılacağını tum ince detaylarıyla anlattı hic usanmadan sorularıma cevap verdi ve burnuma nasıl olabileceği hakkında fikir edinmek acısından bir shop yaptı. Aslında ben shoplu haline bile bayılmıştım ama ameliyat sonrası shoplu halinden cok ama cok daha guzel oldu Her şey tamam oldu ve bu surecte doktorumun asistanı cok tatlı Saniye hanım surekli beni bilgilendirdi. Ameliyat gunu geldiğinde yine Saniye hanım onceden geldi beni gordu biraz rahatlamam icin konuştu. Daha sonra ise doktorum gelip son bir defa burun konusunda ne istediğimi sordu. Aslında benim icin kemersiz ve bu burnumdan kucuk her burun daha iyiydi hic farketmezdi yeter ki kemer gitsindi En son hatırladığım ameliyathaneye goturuldum ki korkudan tir tir titriyordum anestezi verildi ve burada yazılanlar gibi yok uyuşma yok şu bu hicbir şey hissetmedim. Gozumu actığımda bana uyanın ameliyatınız bitti denildiğinde ilk aklıma gelen nasıl olur daha demin ameliyathaneye goturuldum oldu. Sanki 2 saniye gecmiş gibi hissediyorsunuz. Anesteziden bahsetmişken ameliyat olmadan once anestezi doktorum da yanıma gelip benimle konuşmuştu. Acıkcası cok iyi gelmişti cunku anesteziden cok korkuyordum fakat doktoruma guvenince korkum bir nebze de olsa gecti. Ameliyat sonrası kusma vesaire yaşamadım yuzum de morarmadı. Bir gece hastanede kalıp eve dondum. Eve donduğumde gayet iyiydim ama akşama doğru hafif sızı oldu burnumda ve burada genelde ağrım sızım yok yazdıkları icin panik oldum. Ağlayarak doktorumu aradım ki gec bir saat olmasına rağmen 2.calışta actı sağolsun Panik olduğumdan alo doktorcum ben ağlıyorum şu an burnum sızlıyo dedim doktorum beni sakinleştirdi sonra rahatladım. Arkadaşlar ağrı sızı cok normal anormal değil. Burnumuzda o kadar işlem yapılıyor biri vurduğunda bile sızlarken kaldı ki ameliyat oluyoruz. Ki benim burnumda eğrilik vardı kemer vardı ucu sarkıktı cokca işlem yapılmıştı. Bu arada doktorum let down tekniği ile yaptı burnumu ve bu benim icin avantaj cunku burun sırtım korunuyor. Bu teknikte de yaptıracaksanız doktorunuzu gercekten iyi secmeniz gerekiyor.

Bugun ameliyattan sonraki 5.gunum ve burnumdaki tamponlar ile ateli aldırmaya doktoruma gittik. Doktorum once burnumu temizledi sonra da tamponları aldı. Bu arada delikli silikon tamponda nefes alabiliyorsunuz. Ve doktorum tamponları cıkartırken ne bir acı ne bir sızı oldu. İkisi de doktorumun elinin hafif olması sebebiyle cok rahat cıktı. Daha sonra tekrar temizleyip ustteki ateli cıkarttı. Atel cıktı aynaya baktığımda odem olmasına karşın mukemmel bir burun karşımda duruyordu. Annem ve abim de gorunce bayıldılar. Ki ben ne kadar mutlu olduğumu anlatamam yılların takıntısı vardı kocaman kemerli bir burnum vardı ve yan profil hic fotoğraf cekilmezdim. Şimdi bu haliyle bile odem olmasına rağmen rahatlıkla fotoğraf cekilebilirim. Doktorum da her acıdan fotoğraflarımı cekti zaten. Sonrasında tekrar bantladı ve haftaya da bantları cıkartmaya gideceğim. Şu an icin size aktarabileceğim tum surec bu.

Benim icin doktoruma guvenmek cok onemliydi ben doktoruma guvendim ve şu an cok mutluyum. Normalde forumu uyeliksiz kullanıyordum. Fakat benim gibi cok fazla doktor arayışında olanlara yardımcı olmak amacıyla size bu sureci anlattım. Ameliyat olanların sureclerini okurken bu sureci yazmak da cok keyif verici oluyormuş. Takıntımdan kurtulduğum icin ben cok mutluyum gercekten takıntınız varsa estetik ameliyatı olun. Evet ameliyat olmak biraz urkutucu gelebiliyor ama inanın değiyor.