merhaba,
Burun ameliyatına karar vermek ayrı bir zorluk iken doktor araştırmaya başlamak ve bir karar vermek bambaşka bir zorlukmuş. Kendim bu siteden oldukca faydalandığım icin, şimdiye kadar ki araştırmalarımı yazacağım. Hakkında az cok araştırma yaptığım, İstanbul-İzmir-Ankara gibi illerde olan doktorların ismini listeledim. Buradaki doktorlar; haklarında olumlu, olumsuz ya da hic yorum yapılmamış olanların bir kısmı. Herkesin deneyimlerinin kendine mahsus olduğunu duşunuyorum. Ancak doktorların isim listesi de en azından nerden başlayabilirim sorusuna bir acıklık getirebilir.
Genelde on goruşme randevuları bir ay sonrası oluyor.Bunların kimisi goruşmeyi ucretli kimisi de ucretsiz yapıyor. İnstigram ya da diğer sosyal medya hesaplarından iletişime gecilebilir. Ben doktoları genelde instigram hesaplarından, yapılmış operasyonları gorebileceğim hesaplardan takibe aldım. Ameliyat fotoğraflarının da on plandan ve uzerinden uzun zaman gecmiş olanlarına daha cok dikkat ettim. İlk ay her ne kadar onemli olsa da burnun iyileşme sureci 6. ay ve sonrasında daha net bir fikir veriyor. Hatta bu doktorların farklı burun ameliyatlarını iceren bir inst hesabı actım. Kendim faydalanırken, araştırma yapan diğer arkadaşlarda neden faydalanmasın diye duşundum.
Goruşmelerde, burun tasarımı yapan doktorlar coğunlukta ancak bir kac istisna dışında onden tasarım yapan yok, genelde yan profil. Sanırım onden tasarım farklı ekipmanlar istiyor ve hastayı yanıltma oranı yuksek.
Ben bu kadar araştırmama rağmen şimdiye kadar dort doktor ile goruşebildim.
Kimisi yoğunluğu ya da iletişim tarzı nedeniyle siz sormadıkca cok fazla detaya girmez iken kimisi oldukca aydınlatıcı cevap veriyor.
Doktor secimi surecinde KBB ve Estetik Cerrah ayrımı uzerinde kararsız kalınabiliyor. Sadece dış gorunum ve ufak tefek değişiklikler icin estetik cerrah , nefes problemi vb gibi konularda kbb secmek sanki daha mantıklı. Ancak yine de bu konuda araştırma yapmak derinlemesine bilgi almak onemli. Sanırım en onemli faktor , doktorun eğitim aldığı alanlar ve bu alandaki deneyim, operasyon sayısı.
Araştırdıkca icinden cıkılmaz bir hal alıyor gibi gorunsede en azından sizi nelerin beklediğini , hangi risk ya da değişimlerle karşılaşabileceğinizi gormek onemli.
Goruşmelerimde;
-burun yapınızın ince kalın ya da orta derili olup olmadığı
- kalkık doğal nasıl bir tarz istendiği
-nefes alıp verme ya da benzeri başka sorunları olup olmadığı
-ucret
-hastane ve iyileşme sureci
..gibi konular on planda oldu
Elbette cok daha fazla doktor var ancak benim not aldığım bazı doktor isimleri.
atilla şengor
ayşen bilge sezgin
A. tolga Eryılmaz
ahmet karaca
adem topkara
ahmet alp
ahmet islam
ali murat Akkuş
Ali mezdeği
arda pelen
abdulkadir goksel
alparslan yıldırım