Doktorum Ekol Kbb Cem Karas
Bugun ameliyat olalı 6. gunum
Aylarca araştırmıştım ve senelerdir korkumdan cesaretim yoktu.
En son ağızdan nefes almama bağlı alerjik astımım nobetler şeklinde tekrar edince karar verip doktor araştırmaya başladım.
Cok zorlu bir ameliyat olmayacaktı aslında ama estetik işin icine girince farklı oldu.
Bu surecde bir kac doktorla goruştum.
Hatta ozellikle izmirde coook sevilen bir doktorun (!) sozlu tacizinden korkup muaynehanesinden kactım

Cem beyi bir kac arkadaşımdan duymuştum ama burada cok fazla olumsuz eşleştirisini duyunca ilk başta vazgectim.
Yinede kurt duştu icime ve randevu aldım.
Kendisi cok şirin sıcak değildir ama kısa oz tatmin edici yanıtlar verip benim guvenimi kazandı. Ameliyat tarihimi alıp beklemeye başladım.
1 ay nasıl bir korku yaşadım anlatamam. Ameliyat gunu Ekol Kbb calışanları gayet guzel karşıladılar beni.
Daha ne olduğunu hissetmeden uyudum

İnanın hic ağrı hissetmedim. Sadece uyandığımda hafif bir yanma vardı ve ağrı kesiciyle şıp diye giderdiler.
Hiper aktif olduğumdan fazla kalamadım ve 3. Saatin sonunda kactım hastaneden

Hatta utanmadan gidip pirzola yedim o gun

Donem donem şişliklerim oldu.
Once yuzumun ust bolgesi, sonra orta ve en son alt bolgesinde.
Bakımlarımı asla aksatmadım.
Normal olağan yaşantıma devam ettim ve hep şunu soyledim "Parmağım kesilse eminim daha cok acırdı"!
Gun gun fotoğrafladım kendimi, bir coğu profilde ki albumumde mevcut ve herkese acıktır.
Bugun 6. gunumdu, atelim ve tamponlarım cıktı, dikişlerim alındı.
Cok korkuyordum canım acır diye ama 1 defa cıyk dedim sonrası cok rahattı

Yeni burnum odem kaynaklı kocaman olmasına rağmen cook hoşuma gitti.
Şuanda odem iyice coğalmasın diye bazı yerleri bantlı.
Yarın bandajlarımı cıkarmamı, guzel bir makyaj yapıp arkadaşlarımla gezmemi soyledi doktorum

Donem donem fotoğraf cekip paylaşmayı duşunuyorum

Bu surecte tırsanlar ve kacanlar vardır benim gibi,
Sivilce acısı bile daha fazla kızlaar

7. Gun:
Bantlarımı bugun cıkarmamı soylemişti doktorum. Cıkarınca baya baya şişti.

Şuanda kocaman bir burnum ve torpulenen yerde ufak bir kemerimsi şişliğim var.
Bunun odem kaynaklı olduğunu bildiğimden sıkıntım olmuyor.
Belli masajlarım var.
Gun icinde aklıma geldikce yapmaya ozen gosteriyorum.
10. Gun:
Bugun farkedilir şekilde yeniden şiştim. Yuzumun orta bolumu ve ust dudağım kocaman oldu. Bu şişliklerden sıkılmaya başladım cunku burun deliklerim orantısız duruyor. Ne acaip bir cileymiş. Acı yok ama psikolojik olarak cıldırtıyor.
10. Gun (Duzeltme):
Bugun farkettiğim ve uzulduğum bir nokta oldu...
Ben şişliklerden dolayı burun deliklerimin orantısız kaldığını duşunuyordum...
Fakat eski fotoğraflarıma goz attım cunku eskiden de aynı şekilde biri aşağıda diğeri yukarıdaydı.
Baktım ki eski haliyle aynı bir değişim yok.
Burnum daha buyuk olduğu icin farkedilmiyordu ama şimdi odemler gectikce daha belirgin olmaya başladı.
Hafif kaldırma yapıldığı icin bariz belli oluyor canım sıkıldı...
Ozellikle 2 yan profilim başka başka duruyor. Biri daha kalkık biri daha duşuk.
Burun deliklerime ozen gosterilmesini ozellikle istemiştim fakat dikkate alınmadığını gormek uzdu beni...
Onun dışında şimdilik gorduğum bir kusur yok, odemler indikce zaman zaman belirteceğim...
12. Gun:
Gun gectikce şişlikler iniyor.
Sol tarafımda daha cok odem var.
Ayrıca sol burun deliğim ve sağ burun deliğim orantısız. Onceden de bu şekildeydi, sanırım boyle kalacak.
İlk başta cok fazla kafama takmıştım ama sonradan onemsiz olduğunu ve beklemem gerektiğini idrak ettim

Ayrıca kaşlarım baya inceldi.
Zaten kalın bir yapısı yoktu ve ben kaş usturası denen aleti kullanmaya başladım.
Bakalım onun sonucuda iyi olacak mı

14. Gun:
Bugun cok daha iyiyim. Psikolojim dışarda 2 gundur yağan yağmura rağmen iyi. Şişlikler gunde gune değişiyor. Bir gun sağ tarafım şişip ertesi gun sol tarafım atağa kalkıyor.
Not: burnumun icinde iğrenc bir koku var. Muhtemelen eriyen dikiş ipliği dedikleri zıkkım. Koku dayanılacak gibi değil.
Okyanus suyu ve kreme devam.
ayrıca herkesin karşılaştığı sivilcelenme problemim yok. Yağlanma siyah nokta son derece fazla oluyor. clean&clear derinlemesine temizleyici ve aynı markanın siyah nokta temizleme losyonunu kullanıyorum. Fena değil gibi

18. Gun:
Odemlerden bıkmış durumdayım.
Ozellikle sol tarafımda cok fazla.
Ayrıca burun icinde ki dikişler hayvan leşi gibi kokuyor icim kalktı. Haftaya perşembe 1. ay kontrolum var. Eğer alınma şansı varsa bu dikişten kurtarmasını isteyeceğim doktorumdan.
Birde pms doneminde olduğumdan ağzım yuzum sivilce icinde!
Kemer yerinde hala odem mevcut ama masajlarla iniyor.
Neyse ki burnumun şeklini sevdim tesellim bu

19. Gun:
Nişanlım askerde 1,5 ay oldu ve ben sıkıntıdan surekli saclarıma sarıyorum

Bugun biraz pembe oldum

21. Gun:

Odemler odemler. Ameliyat suresince hic bir şey zorlamadı beni bu odemler kadar. Ozellikle burun kenarında olan etler (sanırım burun ici etleri kaynaklı) inanılmaz şiş ve masaj yaparken acıyor.
Masajıda baya boşladım bu aralarda.
Sanki masaj yapınca daha cok şişiyor tam anlamadım.
Sol taraf hala davul gibi ama sağ tarafımında aşağı kalır yanı yok.
Bugun iki kaşımın arasında ciddi odem biriktiğinide farkettim.
Onumuzde ki gunlerde evlere şenlik bir makyaj yapıp buraya atacağım. Makyaj olmasa başka turlu gizlenmez.

Haftaya perşembe kontrolum var.
Bu arada kaş usturası yapmıştım ve işe yarıyor kızlaaar

23. Gun:
Baya iyi hissediyorum kendimi. Hala cok şiş yuzum ama olsun

26. Gun:
Keyfim yerinde

Hala davul gibi şişim ama dert değil.
Bir suredir yuzumu sivilceler bastı.
Sanırım siyah nokta icin kullandığım losyonlar neden oldu.
Sus yapmaya devam