Merhaba.
20 gun once İstanbul'da revizyon burun ameliyatı oldum. Fotoğraf yukluyorum. Lutfen yorum yazın..

(edit 09.04.2022 doktorum Memet Yazar, aşağıdaki yazdıklarımı değiştirmiyorum son halimle ilgili yorum ekledim.)

Tekrar ameliyat olma sebeplerimi yazayım. Oncelikle nefes problemim vardı, spreysiz nefes alamıyordum (alerjik biriyim, konka hipertrofisi de mevcuttu) Estetik kısmına gelince: Sol burun kanadım daha buyuktu, sağ kanat daha kucuk, yukarıda ve derinde (sağ kanadı yukarı ceken kas dudağımı da cekiyordu yani dudakta da asimetri vardı), burun deliklerim eşit değildi, burun sırtımın sağ tarafında cokukluk vardı(ok işareti koyduğum yer), radixin neresi olduğu belli değildi, fazla kavisliydi, burun ucunda mandalla sıkmış goruntusu vardı kanatlarda, iki goz arası fazla genişti, burun ucu fazla buyuktu, kolumella ve burun ucu sağa yatıktı (İlk bakışta belli olmuyordu aslında ama insan takıyor işte. Mesela diş doktorum her ay gitmeme ve o yakın mesafeye rağmen 1 sene sonunda farketti ve direkt senin burnunda ciddi asimetri varmış dedi. Verdiği aşırı tepki sinirimi bozmuştu tabi.)
Ameliyat olmam şart değildi. Yuzumun asimetrisine uyan ve pek dikkat cekmeyen kusurlar vardı aslında ama tabi ki daha iyisi olsun istedim. Aynı zamanda daha doğal.

Gelelim sonuca. Sağ kanadı ve dudağı yukarı ceken kası bir miktar keserek eşit sayılacak duzeye indirdi doktor ve bu onemliydi. Şimdiye kadar gittiğim yaklaşık 10 doktor arasında sadece 2 doktor bu işlemi soylemişti. Kbb doktorları bu işlemi yapmıyormuş, biraz riskliymiş. (8 yıl once Kbb doktoruna ameliyat olmuştum bu seferki Plastik Cerrah. İsmini daha sonra acıklayacağım.)

Burun sırtımın onceden cokuk olan sağ tarafı şimdi fazla şiş Şimdi sol taraf cokuk gibi duruyor. Sert ancak masaj yapınca biraz iniyor gibi sonra yine şişiyor yani odem olduğu belli aslında. Kalın derili cilde sahibim bu yuzden daha uzun zaman alacak odemin inmesi farkındayım. O bolge onceden cokuktu ve o bahsettiğim kesilen kas da o sağ kısımdaydı. Daha cok işlem yapıldığı icin ekstra dokular birikti oraya muhtemelen ve bu ameliyat oncesinden ongorulemeyen bir şey.

Bunun dışında burnumun duz olmasını sevemedim doktorla birlikte karar vermiştik duz olmasına ancak radixin daha duşuk ve derin olmasını, burun sırtının daha ince olmasını bekliyordum. Bu şekilde kaba geliyor gozume. İki goz arası da hala kalın. Radix odeminin en gec indiğini soylemişti doktorum ama şoyle ki burun sırtı bana yuksek geldiği icin radix odemi inse bile yine istediğimden yuksek kalacak gibi. Doktorum burun sırtını yukseltmediğini, kalınlaştırmadığını, radixi de duşurduğunu soyluyor. Sabırsız olduğumu, odemlerin zamanla ineceğini ve asıl şeklinin ortaya cıkacağını da soyluyor tabi. Guvenilir ve cok başarılı bulduğum bir doktor kendisi. Asla hakkını yemek istemem. Dediği gibi zamanla daha guzel olacaktır. Ancak eski fotoğraflarıma bakıp kavisli halini ozlemekten kendimi alıkoyamıyorum. Hep sol taraftan fotoğraf cekinirdim şimdi aynı acıda kendimi beğenemiyorum. O burun sırtındaki cokuklukler ve kavis daha guzel gosteriyormuş gibi geliyor. Eskiden boyle duşunmezdim ama işte kafam karışık.. Dumduz olmasındansa hafif kavis daha iyi olacakmış gibi. Şimdiden tekrar revizyon olmayı duşunuyorum.. Doktorumla bu kadarını konuşmadım tabi daha.

Genel olarak daha duzgun bir burun olduğu kesin. Burun ucu onceden cok on planda diye burun sırtını duz yapmak daha mantıklı gibiydi evet. Hem coğu doktor boyle soyluyordu hem de ben artık duz burunları daha cok beğeniyordum ancak bana yakışmadığını duşunuyorum. Biraz kavis gerekiyor gibi. Duşuncelerinizi merak ediyorum.. Keşke ameliyat olmasaydım diye duşunmek istemiyorum.. Bazen pişman oluyorum, bazen de yok diyorum olmam gerekti ve revizyon bir buruna gore başarılı gibi.

Şunu da eklemek istiyorum. Radixi ciddi duzeyde derinleştirip alın burun gecişine onem veren bir tek Reşit Burak Kayan'ı biliyorum o da revizyon yapmıyor. Radix derin ve duşuk olduğunda burunda kavise gerek olmuyor zaten daha hoş gorunuyor. Ancak radix duşurulemiyorsa o zaman kavis yapılıyor. (Radix duşurulmesi zor ve pek ellenmek istenmeyen bir yermiş) Tabi Reşit beyin burunları kadar radikal bir değişim de istemiyordum daha doğal olsun diye duşunuyordum ama şimdi keşke bu kadar doğal olmasaymış diyorum.

Nefes problemine geleyim, şimdi spreysiz nefes alıyorum ancak mukemmel diyemem bazen yine tıkanıyor gibi oluyor. Odemler indikce cok daha iyi olacağını duşunuyorum.

Uzun yazdım farkındayım. Biraz da ameliyat olacaklara yardımcı olmak, fikir vermek adına detaylı yazdım. Nasıl duşunmeliyim, nasıl hissetmeliyim şu ara pek emin değilim o yuzden yorumlarınıza ihtiyacım var. İşe de 10 gun sonra doneceğim nasıl tepkiler alacağım merak icerisindeyim. Anksiyetem artıyor duşundukce.. Şimdiden teşekkurler.