Şimdi ise 8.sınıfa gececeğim bu zamana kadar derslerime calışmadım ve odevlerimi yapmadım(mantıklı gelmiyordu ve hala gelmiyor odevler) fakat derslerin bana normalden kolay gelişinden ve genel olarak derslerim konusunda da meraklı olduğumdan bir şekilde derslerimi hallediyordum. Gerci bu şekilde de tum derslerimden iyi notlar alsam dahi ilgimi cekmeyen mantığıma oturtamadığım. Cozecek kadar ilgili veyahut zeki olmadığımdan duşuk olan derslerim vardı(din kulturu, muzik cok sevsem de maket yapmak istemediğimden teknoloji tasarım dersi gibi) bu derslerden dolayı ortalamam hak ettiği yerden 4 puan kadar duşuk(94 ortalamam) neyse bu eğitimin sisteminin bir ayıbı bana gore konu bu değil konu benim liseye gececek olmam.
Liseye gecmeyi onemli bir adım olarak goruyorum hayatımda(aslında olmadığının az biraz farkındayım) ve iyi bir liseye girmek istiyorum ve istediğim liseye girebilmek icin minimum 2 yanlış yapmam gerekiyor. Bunu halledebileceğimi duşunuyorum girdiğim denemelerde boyle bir performans gosterdiğim icin bu konuda kendime guvensem de işi birazda şansa bırakmamak icin mukemmel şekilde eksiksiz calışmak istiyorum. Kendime bir program hazırlayacağım fakat beni etkileyen bir durum var, bilgisayarım. Dinmeyen bilgi aclığım ve birazda oyunculuğumdan dolayı bilgisayarımı bırakmaz isem muhtemelen coğunuza gore daha az olan hayatım boyunca yaptığım gibi calışmayacağım veya calışmak istemeyeceğim, yine "Ben zaten hallederim her zaman yaptığım gibi." duşuncesiyle sadece sınav gununu bekleyeceğim hoş bu duşunce beni cok yanıltmadı sınavlarımdan hayatım boyu yuksek notlar aldım fakat bu sınavda işimi şansa bırakmak dinleyerek elde ettiğim bilgiye veya zekama guvenmekten cok calışıp harcadığım zamanlara guvenmek istiyorum fakat dediğim gibi tek sorunum, bilgisayarım !
Ne yapmam gerekli kendimi bilgisayarımdan uzak tutmak icin(ilk donem 3 ay ikinci donem 3 ay şeklinde) kendime mi bir sınır getireyim yoksa fiziksel olarak bir sınır mı(bilgisayarı bozmak, tek site haric diğerlerini engellemek, oyun oynayamamak icin bir linux dağıtımı kurmak vs.) ? Ozellikle cok değer verdiğim Technopat yoneticilerini konuya bekliyorum.
Notlarım:
Yaratıcı Zihinler projesi hakkında video: