Kalp hastalıklarından korunmaDiyet kolesterolden ve doymuş yağlardan (hayvansal yağdan) cok zengin olmamalıdır. Arteriosklerozis cocuklukta başlar, fakat orta yaşa değin klinik belirtileri orta cıkmaz. Bu nedenle, kolesterolden ve doymuş yağdan sınırlı diyete cocuklukta başlanmalı ve yaşam boyu surdurulmelidir. Kolesterol insan icin temel besin oğesi olmadığından kolesterolden sınırlı diyetin hicbir sakıncası yoktur.
Cocukluktan itibaren enerji dengesini sağlayan bir diyet alışkanlığı kazandırılmalı, aşırı yeme ve fiziksel halsizlikten kacınılarak şişmanlığın gelişmesi onlenmelidir. Cocukluk ve genclikteki şişmanlık orta ve ileri yaşlardaki şişmanlık riskini artırır. Aynı şekilde diyette aşırı enerji sınırlamasından kacınılmalı boya gore vucut ağırlığı dengede tutulmalıdır.
Aşırı alkol alımından sakınılmalıdır. Alınan alkolun sağladığı enerji dengesizlik yaratacak duzeyde olmamalıdır.
Daha cok işlenmiş yiyecekleri tuketen sanayi toplumlarında tuz tuketimi yuksektir. Kalıtımsal olarak bazı bireyler sodyuma karşı daha duyarlıdırlar. Duyarlı bireylerin salamura ve konserve yiyecekleri azaltarak doğal, işlenmemiş yiyecekleri tuketmeleri, yemeklere ve ekmeğe gereğinden cok tuz eklememeleri ve boylece sodyum alımını en az duzeyde tutmaları onerilmektedir.
Fiziksel aktivite arttırılmalı. Fiziksel aktivitenin kalp hastalıklarından korunmada yardımcı olduğu bilinmektedir. Yurume, ev ve bahce işleri yaşam boyu surdurulmelidir.




https://nesrineris.com.tr/

[h=2]İstanbul Diyetisyen uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın![/h]