Son zamanlar da bize iyicene alışmıştı erkek olan. Kafesinden cıkardığımız da bazen aniden ucup karnımıza ve omuzumuza konuyordu. Bazen pozitif mutlu cana yakın bir kuştu. Bazen de hic otmeyen surekli titreyen yerinde hareketsiz bekleyen bir kuştu. Ve hasta olduğundan şupheleniyorduk son zamanlar da. Cunku ılık havada bile titriyordu bazen. En son ilk bir dedik kuşcuya goturup baktıralım eğer ağır bir şey varsa veterinere gotururuz. İşte kuşcuya goturduk, kuşa baktı ve inceledi. Dedi bu kuş ic mantarlanma geciriyor. Karnını ellettirdi baksanıza hic eti yok resmen karnına dokununca kemiğini hissediyorsun dedi. Cidden de dediği gibi dişiden daha kalıplı daha geniş gozukuyor ama hic et yoktu kuşumuz da. Dedi coğu veterinerler kuşlardan anlamıyor, o yuzden kuşlardan anlayan/bilen bir kişiye goturun dedi. Ama goturseniz bile kurtulması zor olabilir bu hastalık zor atlatılıyor dedi. Biz veterinere goturecektik normalde. Ama bugun evden geldiğim de bir baktım kuş yok. Bildiğin kuş yok ve dişi olan tek başına oda da cıldırmış erkeğini her yerde arıyor. Sonra babama sordum nerede bu kuş diye. Babam dedi benim bir arkadaş var. İyileştirmek icin. İyileştirene kadar onda kalacakmış kuşumuz. İyi de ben bu işten bir şey anlamadım babamın arkadaşı veteriner mi nasıl iyileştirecek kuşu? Babam da telefonla oynuyordu sorduğum zaman ve oğle arasındaydı. Babam telefona dalınca pek fazla sorumuza cevap vermez sanki başka bir evren de gibi bizi pek duymaz. Kısa cevaplar verdi "arkadaşıma verdik onda kalacak iyileşene kadar" bu kadar.
Sizce kuşum iyileşir mi?
Kuşcunun dediği gibi bu hastalık zor mu atlatılıyor?
Daha onceden kuşu ic mantarlanma geciren bilgili birisi varsa cevap verebilir mi?
Cunku kuşumu cok seviyorum ve cok alışmıştı bize. Dişi olanı da severim ama bize hala tam alışmadı. Artık elimize falan geliyor ama yine de elimizi yavaşca kaldırmamıza rağmen korkabiliyor. Erkek olan hic korkmazdı ve bize tam olarak guveniyordu. Şu an mesela dişi kuş monitorun ustun de otuyor ekranı falan ısırıyor.
Biraz uzun oldu, buraya kadar okuyan herkese teşekkurler.