Sabahtan beri dışarıda yavru bir kedinin miyavlama sesi vardı. En az beş saat boyunca aralıklarla miyavlamaya devam etti, sanırım dokuz saat falan surdu. Eve almak icin annem ve babamla biraz cabalamamız gerekti. Karşı binanın bahcesinde calıların dibine saklandı, calıların icine iyice dalmam gerekti. Cok korkuyordu, hırlayıp elime saldırdı ama neredeyse acıtmadı bile. Biraz yanağını, burnunun ustunu falan okşayınca sakinleşti. Sonra koşarak etrafa falan kactı, yakalayıp eve goturduk.
Evde biraz okşayınca iyice alıştı, sanırım bizde ihtiyac duyduğu turde bir sıcaklık buluyor, gelip gelip surtunuyor. Şimdi de uyuyor.
O bana saldırırken dort tane kesici dişini fark ettim, yanlardaki dişlere bakamadım. Gozleri sarı, korktuğunda etrafta koşmuştu ama fazla hareketli de değil, belki yorgun olduğundandır. Yani dort veya beş haftalık olduğunu tahmin ediyorum. İnşallah annesinden ayırmamışımdır, ona boyle bir acı cektirmeyi asla istemem.
Beslemek icin veterinerden bir tur sut tozu aldım, anne sutu icemeyen yavru kediler icin takviye gorevi goruyormuş.
İki bucuk sene once kedimiz olduğunden beri babam kedi almamak konusunda ısrarcı, ben de ustune gitmek istemiyorum. Ama dışarı bırakmaya da dayanamaz diye duşunuyorum.
Eve getirdiğimizde ustunde hep calı falan vardı, babam elleriyle teker teker cekerek temizledi. Kedi evde henuz yeni, daha tuvalete bile cıkmadı. Gozlerinden birinin dibinde capak gibi bir şey var, gozlerinin kenarında sertlik de var ama sanırım yuzunu yanlışlıkla sute daldırdığında oldu, nemli pamukla silince gecti gibi. Gorduğum kadarıyla fiziksel bir sıkıntısı yok herhalde.
Daha onceden beslediğim kedi peşimize takılıp gelen yetişkin, kısırlaştırılması falan yapılmış ve eğitimli bir kediydi. Bu kez ilk defa yavru bir kediyle ilgileniyorum, nelere dikkat etmemi onerirsiniz?
Veterinere falan goturup acilen yaptırmam gereken bakımlar var mı? Veteriner sureci zaman, seans ve masraf acısından aşağı yukarı nasıl surebilir? Babam kedi besleme fikrine cok karşı cıkacak olursa sahiplendirme gibi alternatifleri onerir misiniz? Annesi hala onu arıyor olabilir mi? İlerleyen gunlerde etrafa bakıp annesi ortalıkta mı diye gozlemlemeli miyim? Normalinde annesinin yanındaki bir kedi ne kadar surede annesi tarafından şutlanıyor? Bu aşamada (4-5 haftalık ?) Annesinden ayrı duşen bir kedi hep annesinin eksikliğini hisseder mi? Mantar, ozellikle de sackıran veya sakal kıran gibi mantarlar var mıdır? Kedide tuylerinde acıklık falan gormemiştim. Mantar varsa bile kediyi veya elimi sacıma surmediğim surece sizce guvende olur muyum? Peşinen sacımı mantar şampuanıyla yıkasam erkenden onlem almış olur muyum? Mantar riskine karşı sacımı duştan sonra nemli bırakmayıp en kısa surede kurutmak gibi alabileceğim onlemler var mı? Kedinin bizden başka insanlarla muhatap olduğunu hic sanmıyorum, sizce yine de Korona'dan endişelenmeli miyim? Korona dışındaki hastalıklardan ve bitten endişelenmeli miyim? Yıkamak eminim tehlikeli bir harekettir, o yalanmaya başlayana kadar ıslak pamukla falan vucudunu temizlemenin bir sakıncası olur mu? Bu kediyi bir an once opup koklayabilmek istiyorum, veteriner bakımları biter bitmez yuzumu surmeye falan başlayabilir miyim? Kedi beslerken mamadan ziyade, en azından mamanın yanı sıra kendi yiyeceklerimizden kediye verme taraftarıyız, kedi kac aylıkken insan yiyecekleri vermeye başlamamızı onerirsiniz?
Fotoğraflarını buraya bırakıyorum:
Ekleme: Sutu icmeye fazla yanaşmıyor, ailem de krem peynir veriyor. Krem peynir sizce dokunur mu? Yavru kedi takviye sutune alternatif olarak neler verebilirim?