Kahve icmek icin yakınınızdaki Starbucks ’a gittiğinizi duşunun. Swarm uygulaması uzerinden o Starbucks ’ta check-in yaptığınızda, sizinle birlikte check-in yapan diğer kullanıcıları ve onların anılarını da gorebilirsiniz. Bununla birlikte, arkadaş ekleme ozelliği sayesinde arkadaşlarınızın nerelerde check-in yaptığını da kolaylıkla goruntuleyebilir, yorum veya beğeni yaparak onlarla etkileşim icerisine girebilirsiniz. Dilerseniz lafı hic uzatmadan, Swarm hesap silme rehberimize gecelim.
Swarm hesap silme nasıl yapılır? Adım #1: İlk olarak, Swarm ’ı başlatın Adım #2: Profilinize gidin Adım #3: Ayarlar sekmesine tıklayın Adım #4: Delete My Account ’a tıklayın Adım #5: Hesabınıza tekrardan giriş yapın Adım #6: Bilgilendirme ekranından Swarm hesabınızı silme nedeninizi secin Adım #7: Delete Account ’a tıklayın Adım #8: Şifrenizi girin Adım #9: Artık bir Swarm hesabınız yok Adım #1: İlk olarak, Swarm ’ı başlatın

İlk olarak Swarm mobil uygulamasını başlatın. Hesap ayarları yapabilmek icin uygulamayı başlatmanız gerekir. Eğer bilgisayar uzerinden bu işlemi gercekleştirmek istiyorsanız, Foursquare ’nin web sitesine gitmeniz gerekiyor. Aşağıdaki adımları mobil uygulama uzerinden gostereceğiz. Siz dilerseniz Swarm hesap bilgileriniz ile Foursquare web sitesine giriş yaparakta bu adımları gercekleştirebilirsiniz.
Adım #2: Profilinize gidin

Swarm uygulamasını başlattıktan sonra anasayfa ile karşılaşacaksınız. Burada diğer kullanıcıların yaptığı check-in ve durum bildirimlerini goruntuleyebilirsiniz. Swarm hesap silme işlemi icin, sol ustteki profil fotoğrafınıza tıklayarak profilinize gidin. Karşınıza direkt olarak sahip olduğunuz profil cıkacak. Bu profilden daha onceki yaptığınız check-inleri, istatistiklerinizi, fotoğraflarınızı ve arkadaşlarınızı goruntuleyebilirsiniz. Aynı zamanda, profiliniz hakkında ayarlamalarda yapabilir, istemediğiniz detayları silebilir ve yeni detaylar ekleyebilirsiniz.
Adım #3: Ayarlar sekmesine tıklayın

Profilinize gittikten sonra, sağ ust kısımda ayarlar butonunu goreceksiniz. Swarm hesap silme icin ayarlar butonuna ihtiyacımız olacak, bu butonun uzerine tıklayarak ayarlar sekmesine geciş yapın. Bu ayarlar menusunden gizlilik, bildirim, efekt ve hesap ayarlarınızı kolaylıkla yapabilirsiniz. Hesabınız ve uygulamanız hakkında oldukca fazla imkan sunan ayarlar sekmesi uzerinden, hesabınızı da silebilme ozelliğine sahipsiniz.
Adım #4: Delete My Account ’a tıklayın

Ayarlar sekmesinden Swarm hesap silme işlemini de gercekleştirebileceğinizi soylemiştik. Bunun icin ayarlar sekmesini biraz aşağı kaydırdığınızda Delete My Account seceneğini goreceksiniz. Bu secenek, hesabınızı silmek icin atacağınız ilk adım. Swarm hesabınızı silme işlemi icin bu seceneğe tıklayın.
Adım #5: Hesabınıza tekrardan giriş yapın

Karşınıza Foursquare ekranı cıkacak. Buradan hesabınıza giriş yapmanız gerekiyor. Swarm hesap silme gibi onemli işlemler, Swarm ’dan onceki ana platform Foursquare uzerinden gercekleşmektedir. Bu nedenle, Swarm hesap bilgileriniz ile tekrardan Foursquare ’a giriş yapmanız gerekiyor. Giriş yaparken “burası neresi” diye şupheye duşmenize gerek yok, Foursquare gayet guvenli bir platformdur.
Adım #6: Bilgilendirme ekranından Swarm hesabınızı silme nedeninizi secin

Karşınıza uzun bir bilgilendirme ekranı cıkacak. Bu ekranı okuduktan sonra, Swarm hesabınızı neden siliyorsunuz sorusunun altındaki seceneklerden bir tanesini işaretleyin. Daha sonra tum detayları okuyun. Bu ekranda Swarm hesabınızı sildikten sonra neler olabileceği hakkında bir takım bilgilendirmeler bulunuyor. Tekrardan Swarm ’a donmek istediğinizde bu bilgilere ihtiyacınız olacak.
Adım #7: Delete Account ’a tıklayın

Gerekli bilgilendirmeleri okuyup, silme nedeninizi işaretledikten sonra en aşağıdaki Delete Account butonuna tıklayın. Bu buton, Swarm hesabınızı silebileceğiniz son buton olmakla birlikte, bu butondan sonra geri donuş noktası bulunmuyor. Bir adım daha gercekleştirdikten sonra, Swarm hesabınız direkt olarak silinecektir. Bu nedenle, bu butona tıklamadan once Swarm hesabınızı silmekten emin olmanız gerekiyor.
Adım #8: Şifrenizi girin

Hesap guvenliğiniz icin, hesabınızı silmeden onceki son adım ise tekrardan şifre istenmesi oluyor. Şifrenizi girip, onayladıktan sonra artık bir Swarm hesabınız bulunmayacak. Swarm, bu şifreyi hesabınızın guvenliği icin istiyor. Sosyal medya platformlarının peş peşe guvenlik adımlarına alışkınız, her ne kadar yaparken sıkıcı gelse bile hesap guvenliğimiz icin oldukca onemli adımlar diyebiliriz. Swarm hesabımızın şifresini girdikten sonra onaylayın.
Adım #9: Artık bir Swarm hesabınız yok

Artık bir Swarm hesabınız bulunmuyor. Bundan sonra yaptığınız check-inler ve etkileşimler silinecek, arkadaşlarınız başta olmak uzere diğer tum kullanıcılar sizin profilinizi goruntuleyemeyecek. Tekrardan Swarm ’a donmek icin, e-posta adresiniz veya telefon numaranız ile baştan kayıt olmanız gerekiyor. Yukarıdaki işlemleri, bilgisayar uzerinden direkt olarak Foursquare ’a giderek yapabilirsiniz. Yani, Swarm uygulamasına giriş yapmak gibi zorunluluğunuz bulunmuyor. Direkt olarak web sitesi uzerinden de adımları uygulayarak hesabınızı silebilirsiniz.
Tekrar soylemeliyiz ki, Swarm ’ın sizi başka bir siteye yonlendirmesinden endişelenmeyin. Foursquare, Swarm ’ın arka planındaki platform olmakla birlikte oldukca guvenlidir. Yukarıdaki adımları tamamladığınızda, artık bir Swarm hesabınız bulunmayacak. Cunku Swarm hesap silme işlemi tamamlanmış olacak ve her şeyiniz silinecek. Eğer bolca mayorluk unvanına sahipseniz, bunları da ne yazık ki kaybedeceksiniz. Sizler Swarm ’ı ne sıklıkla kullanıyorsunuz? Yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın.